Home aasialainen Wokilla väriä tammikuuhun

Wokilla väriä tammikuuhun

by Maailman makuja

Wokki on varmasti jokaiselle tuttu ruokalaji. Wokkiruoat ovat nopeita valmistaa ja sopivat siten hyvin niin kiireiseen arkeen kuin makunsa puolesta myös juhliin.

25. tammikuuta juhlitaankin kiinalaista uutta vuotta, jolloin alkaa Rotan vuosi. Kiinalainen horoskooppi koostuu 12 eläinmerkistä, jotka toistuvat 12 vuoden välein. Jokaisella vuodella on oma horoskooppieläimensä, jonka ominaisuuksien ja luonteenpiirteiden uskotaan heijastuvan kyseisenä vuotena syntyneiden ihmisten luonteenpiirteisiin.

Wokki kanalla
Coconut&lime wokkikastike on raikas, mutta täyteläinen.

Me paneudumme kiinalaiseen uuteen vuoteen tietysti ruoan avulla. Kiinalainen ruoka on monille tuttua ja se mielletään usein helposti lähestyttäväksi aasialaiseksi ruoaksi. Syynä tähän on luultavasti kiinalaisten ravintoloiden runsaslukuinen määrä ja niiden saapuminen Suomeen jo kauan aikaa sitten. Ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa katukuvassa ja niistä tuttuja makuja monet valmistavatkin kotona.

Autenttiset aasialaiset ruoat sisältävät yleensä paljon makua ja ainesosalista voi olla hyvinkin pitkä. Tähän apuna meillä on valmiit annospakatut Blue Dragon wokkikastikkeet, jotka sisältävät paljon makua helposti käytettävässä paketissa.

Wokkiruoat ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Ne sisältävät yksinkertaisuudessaan paljon värikkäitä kasviksia, haluamasi proteiinia ja nuudeleita. Kokonaisuuden kruunaa kuitenkin maukas kastike, joka sitoo raaka-aineet yhteen ja luo ruoasta herkullisen aterian. Blue Dragonin wokkikastikkeet ovat tässä tilanteessa se juttu. Ne ovat käteviä yksittäispakattuja kastikepusseja, jotka sisältävät aimo annoksen makuja maailmalta.

Valitse mieleisesi proteiini, niin liha, kala kuin esimerkiksi tofu, paista sitä kuumalla pannulla, lisää lempikasviksesi ja viimeisenä wokkikastike. Helppoa ja yksinkertaista, mutta maistuu kuin aidossa aasialaisessa katukeittiössä. Ainut vaan, että sait saman valmistettua omassa kodissasi ja aikaa tähän kaikkeen menee noin 20 minuuttia. Huumaavan mausteisen tuoksun saattelemana saat istahtaa ruokapöydän ääreen ja nauttia herkullisesta wokista, joka tekee arjesta pikkuisen maistuvampaa.

Tähän wokkiin voit käyttää lempikasviksiasi ja tehdä ruoasta juuri sellaista kuin itse haluat. Minulla on tässä sesongissa olevaa ihanan väristä punakaalia, paprikaa sekä kesäkurpitsaa.

Herkullinen Coconut&lime wokki kanalla tai tofulla

2 annosta

  • 2 kanan rintafilettä/ paketti tofua
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • punakaalia
  • sokeriherneen palkoja
  • tuoreita yrttejä
  • Blue Dragon Coconut&lime wokkipussi
  • Blue Dragon nuudeleita kaksi kerää

Pilko kasvikset ja kana/tofu. Jos käytät tofua, kuivaa se hyvin, jotta siitä tulee rapeaa.

Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja paista kanafileet lähes kypsiksi. Tofua käyttäessäsi paista niitä sen verran, että ne ovat rapsakoita. Keitä tänä aikana nuudelit.
Lisää kasvikset wokkipannuun. Paista vain sen verran, että kasvikset pysyvät rapsakoina. Kaada coconut&lime wokkikastike wokin sekaan ja anna lämmetä hetki. Tarjoile wokki yhdessä nuudelien kanssa ja kruunaa annos tuoreilla yrteillä.

Wokki tofulla
Tofulla wokista saat kasvissyöjille sopivaa.

You may also like

Leave a Comment