Home herkku Voileipäkakku valmistujaisjuhliin

Voileipäkakku valmistujaisjuhliin

by Jenny

Tänä keväänä moni nuori juhlii valmistumistaan joko ylioppilaaksi tai ammattiin, ja vaikka juhlallisuudet olisivatkin pienimuotoiset, on silti mukava laittaa pöytä koreaksi. Jos banoffee oli Äitienpäivän kahvipöydän kruunu, on voileipäkakku suolaisen pöydän ehdoton hallitsija. Voileipäkakku on näyttävä tarjottava ja aina muodissa. Tässä resepti ihanaan lohi-tsatsikivoileipäkakkuun, joka on herkullisen makuinen, mutta myös helppo tehdä.

Voileipäkakku
Ihanat juhlat voivat alkaa!

Monet voivat mieltää voileipäkakun raskaaksi syötäväksi, mutta täytevalinnoilla voileipäkakusta saa juuri niin raikkaan ja ”kevyen” kuin haluaa.
Maailman paras Heinz majoneesi on täytteessä ehdoton, sillä jo pienikin määrä sitä tuo täytteeseen toivottua runsautta. Pariksi majoneesille kannattaa valita hapokas jogurtti, jotta täyte ei muutu liian raskaaksi. Tuorejuusto taas antaa täytteelle kermaisuutta. Suolaisen lohen kaveriksi täyte kaipaa raikkautta kasviksista. Tässä täytteessä on tsatsikin raaka-aineita, kurkkua, valkosipulia sekä sitruunamehua, joten täyte ei ole liian tuhti, vaan juuri sopivan freesi. Täydellinen yhdistelmä suolaisuutta, hapokkuutta, raikkautta sekä täyteläisyyttä.

Voileipäkakun voi koota niin suorakulmion muotoon leipävuoan avulla, kuin pyöreäksi käyttäen apuna irtopohjavuokaa. Irtopohjavuokaan koottu kakku on helppo kasata ja sitä ei tarvitse kumota, jolloin kakun romahtamista ei tarvitse pelätä. Leivät saa helposti aseteltua pyöreään vuokaan, kun niitä leikkaa sopivan mallisiksi.

Voileipäkakku on juhlapöydän suolainen kruunu.
Juhlava lohi-tsatsiki voileipäkakku on juhlapöydän näyttävä tarjottava.

Netti on pullollaan kauniita kuvia voileipäkakkujen koristeluista, mutta koristelusta ei kannata ottaa liikaa stressiä. Jos näpertäminen ja pienten kasvisruusukkeiden teko ei ole sinun juttusi, voit aivan hyvin tarjota kakun simppelein koriteluin kuten tämä kakku. Toki jos koristelu on sinun juttusi, voit käyttää siihen aikaa ja vaivaa enemmän. Luovuuden saa laittaa valloilleen ja tehdä kakusta oman näköinen. Tuoreilla yrteillä pääsee kuitenkin jo pitkälle ja maku on kuitenkin tärkein.

Kakun voi helposti tehdä isommaksi isompiin juhliin tuplaamalla ainesosia. Tämä kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan ja riittää noin 10 hengelle. Ihanaa kesän alun juhlaa, nauttikaa siitä tätä voileipäkakkua herkuttelemalla!

Voileipäkakku lohi-tsatsikitäytteellä

Pohja (18 cm irtopohjavuokaan):

  • 15 palaa grahampaahtoleipää

Täyte:

  • 250 g graavi- tai kylmäsavulohta
  • 1 dl Heinz Seriously Good majoneesia
  • 100 g tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuista)
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • puolikas kurkku
  • 2 valkosipulin kynttä
  • sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria
  • kostutukseen sitruunamehulla maustettua vettä

Kuorrutus:

  • 0,5 dl Heinz Seriously Good majoneesia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia

Pingota irtopohjavuoka ja vuoraa se kelmulla. Voit halutessasi tehdä kakusta myös suorakulmion mallisen esimerkiksi leipävuokaan, tai olla käyttämättä ollenkaan vuokaa ja koota kakun suoraan tarjoiluastialle.
Raasta kurkku ja valuta siitä siivilässä ylimääräiset nesteet pois. Voit puristella kurkkuraastetta, jotta nesteet lähteävät liikkeelle.
Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois (säästä ne, voit tehdä niistä jälkeenpäin esimerkiksi itse krutonkeja). Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita niin, että se täyttyy. Leikkaa viipaleita tarvittaessa pienemmiksi. Kostuta sitruunamehulla maustetulla vedellä, mutta vältä kostuttamasta liikaa, täyte mehevöittää kuitenkin pohjaa vielä lisää.
Sekoita täytteen ainekset; majoneesi, tuorejuusto sekä turkkilainen jogurtti. Leikkaa tai viipaloi kala pieneksi ja lisää täytteeseen yhdessä kurkun kanssa. Murskaa valkosipuli ja lisää täytteseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lisää täytettä ensimmäisen pohjakerroksen päälle, lisää paahtoleipäviipaleista toinen kerros ja lisää täytettä kuten täyttäisit täytekakkua. Täytä niin monta kerrosta, kun täytettä ja leipiä riittää. Laita kakun päälle kelmu ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Valmista kuorrute yhdistämällä majoneesi, tuorejuusto sekä turkkilainen jogurtti, maista tarvitseeko se omasta mielestäsi lisää suolaa tai esimerkiksi sitruunamehua. Valmistele koristeet.
Levitä kuorrute kakun päälle, voit jättää sen rosoiseksi tai viimeistellä tarkemmin. Koristele haluamillasi koristeilla ja tarjoa juhlapöydässä.

Herkullinen lohi-tsatsikitäyte tekee voileipäkakusta juhlien päätähden.
Herkullinen lohi-tsatsiki voileipäkakku.

You may also like

Leave a Comment