Home aasialainen Vietnamilaiset kesärullat – herkullinen Vappuruoka

Vietnamilaiset kesärullat – herkullinen Vappuruoka

by Maailman makuja

Aika on mennyt niin nopeasti, että tällä viikolla juhlitaan jo Vappua! Koska tänä vuonna Vapun juhlinta saattaa poiketa aiemmista Vapuista, on nyt hyvä aika panostaa ruokaan. Auringon paistaessa ja luonnon vähitellen herätessä eloon alkaa myös tekemään mieli keveitä ja raikkaita ruokia. Sellaisia, kuten esimerkiksi nämä ihanat kesärullat.

Nämä kesärullat sopisivat myös hyvin perinteiselle Vappu-piknikille, sillä ne voi syödä helposti sormin ja ne ovat keveitä ja raikkaita ja sopivat siten hyvin juhlaruoaksi kevään iloisimpaan juhlaan. Nyt kun kokoontumiset on kielletty ja puistoihin ei kannata kerääntyä sankoin joukoin, voi Vappu-piknikin hyvin tehdä omalle kotipihalle, parvekkeelle tai vaikka olohuoneeseen.

Kesärullat sopii Vapun juhlintaan
Kesärullat sopivat tarjottavaksi Vapun juhlapöytään.

Kesärullien tekeminen voi alkuun tuntua melkoiselta näpertelyltä, mutta ainakin se on hauskaa puuhaa karanteenipäivien keskelle. Jo muutaman rullan teon jälkeen tekniikan oppii ja sitten nämä valmistuvat käden käänteessä. Jos haluat kuitenkin säästää vähän aikaa ja nauttia myös Vapun juhlatunnelmasta, voi kastikkeiden teossa oikaista. Mikä onni, että Blue Dragonilta on juuri saapunut kauppoihin uutuus dippikastikkeita, kuten Sweet Chili-, Hoisin ja Teriyaki kastikkeet. Nämä sopivat oivasti kesärullien dippailuun ja jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkikastike.

Blue Dragonilta löytyy spring roll wrapper riisipaperia, josta nämä ihanan raikkaat kesärullat valmistuvat. Täytteenä näissä on olennaisena ohut vermiselli riisinuudeli, joka ”sitoo” täytteet yhteen. Muiksi täytteiksi kannattaa valita rouskuvia kasviksia, kuten porkkanaa ja kurkkua, jotakin proteiinia, esimerkiksi jättirapuja ja jotain pehmeää, kuten avokadoa. Näiden yhdistelmä dipattuna dippikastikkeisiin ja makuelämys on taattu!

Kesärullat on raikas ja herkullinen ruoka
Blue Dragonin uusi Sweet Chili -kastike sopii hyvin dippikastikkeeksi kesärullille.

Mikä olisikaan hauskempaa, kun jokainen perheenjäsen saa osallistua näiden tekoon ja valmistaa omat kesärullansa lempitäytteillään. Alkuun pilkotut ja valmistellut kasvikset ja muut täytteet ja sen jälkeen nämä valmistuvat kirjaimellisesti käden käänteessä. Nyt ei muuta kuin piknikviltti esiin, kuohuva tai sima kylmään, ilmapallot ja serpentiinit koristeiksi ja kesärullien tekoon. Jälkiruoaksi sopisi vaikka tämä keväinen sitruunajäätelö. Vapun juhlinta voi alkaa!

Raikkaat kesärullat ja Blue Dragon dippikastikkeet

  • Paketti Blue Dragon spring roll wrapper riisipaperia (paketissa 12 kpl)
  • 100 g riisivermiselliä eli riisinuudelia
  • 2 porkkanaa
  • puolikas kurkku
  • 1 avokado
  • n. 200 g jättiravun pyrstöjä
  • tuoreita yrttejä, esim. minttua tai korianteria

Keitä riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä sen jälkeen huolella. Kuori porkkanat ja leikkaa kurkun kanssa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipailoi hedelmäliha. Valuta katkaravut.
Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan, muttei kiehuvaan, veteen ja anna olla sen aikaa, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Nosta suorana työpöydälle reunoista kiinni pitäen. Käsittele riisipaperia varovaisesti, sillä se voi mennä helposti rikki.
Levitä täytteet n. 3 cm päähän riisipaperin alaosasta. Täyte, jonka laitat alimmaiseksi, näkyy valmiissa rullassa päällimäisenä. Täytteitä ei kannata laittaa yhteen rullaan liikaa, jotta sen pystyy vielä rullaamaan.
Nosta riisipaperiarkin alareuna täytteiden päälle ja sen jälkeen taita reunat täytteiden päälle. Kääri rulla tiukasti.
Valmista kaikki rullat samalla tavalla, voit vaihdella täytteitä eri rullissa, jotta saat useamman makuisia kesärullia.
Älä kasaa rullia päällekkäin, sillä ne tarttuvat helposti toisiinsa kiinni. Tarjoile rullat Blue Dragon kastikkeiden, Sweet Chili, Teriyaki ja Hoisin kanssa ja nauti yhdessä tehdystä ateriasta!

You may also like

Leave a Comment