Home herkku Veriappelsiinikakku oliiviöljyllä

Veriappelsiinikakku oliiviöljyllä

by Jenny
veriappelsiinikakku

Veriappelsiinien ihana aurinkoinen sesonki on parhaimmillaan. Veriappelsiinit ovatkin kuin pieniä aurinkoja keskellä kylmintä talvea, raikkaan hapokkaan makeita, punertavia vitamiinipommeja. Niistä kannattaa nyt nauttia niin paljon kuin vatsaan mahtuu, niin sellaisenaan kuin esimerkiksi tässä ihanassa viime talvena tehdyssä smoothiessa. Leivontalistalle kannattaa laittaa nyt myös tämä herkullinen veriappelsiinikakku oliiviöljyllä – se on aurinkoinen piristys kahvipöytään.

veriappelsiinikakku
Veriappelsiinikakku oliiviöljyllä on mehevä kahvikakku.

Tämä veriappelsiinikakku on vegaaninen, sillä se leivotaan Gaea oliiviöljyyn, eikä siinä käytetä maitotuotteita tai kananmunaa. Jauhoina tässä käytetään aromikasta mantelijauhoa sekä vehnäjauhoja, mutta gluteenittoman kakusta saisi muokattua vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi gluteenittomiin kaurajauhoihin. Veriappelsiinikakku on siis helposti muokattavissa erikoisruokavalioihin sopivaksi. Maku tässä kakussa on silti ihana – sitrushedelmien kirpsakan makea happo ja oliiviöljyn aromaattinen maku tekevät kakusta mehevän kahvikakun.

Gaea oliiviöljyt ovat laadukkaita, käsin poimituista kreikkalaisista oliiveista puristettuja ekstra virgin oliiviöljyjä. Jokaisella oliiviöljyillä on oma makuprofiilinsa riippuen siitä, missä kyseiset oliivit ovat kasvaneet. Leivontaan käytettäviksi ne sopivat oikein mainiosti antaen sävähdyksen aromikasta makua.

veriappelsiinikakku oliiviöljyllä
Veriappelsiinit voivat olla joko todella punaisia, tai kuten kakun koristeena olevat melkein tavallisen appelsiinin värisiä.

Veriappelsiinikakun voi hyvin valmistaa myös tavallisista appelsiineista, jos veriappelsiineja ei ole saatavilla. Nyt kuitenkin, kun kauppojen hedelmätiskit ovat täynnä toinen toistaan punertavampia veriappelsiineja, kannattaa niistä ottaa kaikki ilo irti. Joskus veriappelsiinit ovat kuitenkin väritykseltään aivan kuten tavalliset appelsiinit, kuten tämän kakun koristelussa käytetyssä veriappelsiinissa. Joka tapauksessa ehdotan, että tänä aurinkoisena perjantaina leipoisit viikonlopuksi ihanan ja helpon veriappelsiinikakku Gaea oliiviöljyllä. Herkullista viikonloppua!

Veriappelsiinikakku oliiviöljyllä

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl Gaea oliiviöljyä
  • 2 dl vegaanista jogurttia
  • 1 dl puristettua veriappelsiinimehua
  • puolikkaan sitruunan kuori
  • koristeluun veriappelsiinilohkoja

Lämmitä uuni 200°C. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, ja lisää joukkoon oliiviöljy, jogurtti sekä veriappelsiinimehu ja raastettu sitruunankuori. Kääntele ainekset sekaisin ja kaada voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on n. 20cm. Paista kakku uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä (testaa kypsyys puutikulla). Kakku säilyy parhaiten jääkaapissa.

You may also like

Leave a Comment