Home aasialainen Tofu Banh Mi – vietnamilainen patonki

Tofu Banh Mi – vietnamilainen patonki

by Maailman makuja
Banh Mi patongit tofulla ja srirachalla

Edessäsi on kesän herkullisimman patongin resepti. Tämä Banh Mi vie taatusti kielen mennessään ja nostaa Aasian matkakuumeen henkiin. Vannoutunut vietnamilaisen ruoan ystävä sanoi tämän maistuvan yhtä hyvältä kuin ravintolan Banh Mi patongit. Ihan sairaan hyviä! Ja helppoakin vielä.
Onneksi näin hyvää ruokaa voi valmistaa helposti kotioloissakin. Banh Mi patongit Blue Dragonin Sriracha majoneesilla sekä Go-Tanin Srirachalla. Ai että.

Banh Mi Blue Dragonin Sriracha majoneesilla
Blue Dragonin Sriracha majoneesi maustaa Banh Mi patongit.

Tuliset ja mausteiset maut kuuluvat aasialaiseen keittiöön ja näissäkin patongeissa chilin poltetta on melko runsaasti. Blue Dragonin uusi Sriracha majoneesi on oikeasti pienen poltteen antava majoneesi, josta tunnistaa Srirachan maun. Tässä Banh Mi patongissa on kuitenkin makupaletti kohdillaan, vaikka tämä sisältääkin tulista Srirachaa kahdessa eri muodossa. Raikkaan etikkaiset pikkelöidyt vihannekset, pehmeän rapea patonki ja teriyakinen tofu luo niin hyvän kokonaisuuden, että Srirachan tulisuus maistuu juuri sopivalta ainakin omaan suuhuni. Kannattaa kokeilla täytteenä tofua, se sopii koostumukseltaan ja maualtaan oivallisesti patonkiin, ja lihansyöjäkin on testatusti hurmattu.

Banh Mi patongit tofulla ja srirachalla
Tulisen maukasta pikaruokaa omasta kotikeittiöstä.
Banh Mi patongit Go-Tan Srirachalla
Go-Tanin Sriraha antaa Banh Mi patongeille tulisen loppusilauksen.

Jos kaipaat raikasta, herkullista pikaruokaa, suosittelen kokeilemaan näitä patonkeja. Nämä toimisivat hyvin myös esimerkiksi kesäisellä piknikillä tai metsäretkellä.
Eväsleipien esiin kaivaminen on yleensä koko retken paras osuus, ja näillä patongeilla saat taatusti ikimuistoisen eväshetken.

Vietnamilaiset tofu Banh Mi patongit

3 annosta

  • 1 patonki
  • paketti tofua
  • 3 rkl Blue Dragon soijakastiketta
  • 2 rkl Blue Dragon teriyaki kastiketta

Pikkelöidyt vihannekset:

  • 1 iso porkkana
  • puolikas kurkku
  • 1/2 dl Blue Dragon riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • Go-Tan Srirachaa
  • Blue Dragon Sriracha majoneesia
  • korianteria
  • thaibasilikaa
  • limeä
  • chiliä

Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset. Kiehauta Blue Dragon riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola nopeasti niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Suikaloi porkkana ja kurkku noin 5 cm pituisiksi suikaleiksi, ja lisää pikkelöintiliemeen. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Pikkelöidyt vihannekset voit kuitenkin valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.

Leikkaa tofu suorakulmion mallisiksi palasiksiksi. Kuivaa tofut hyvin talouspaperin avulla. Jätä tofut kuivumaan kahden talouspaperin väliin ja lisää päälle paino, jotta ylimääräiset nesteet lähtevät irti paremmin.
Kuumenna paistipannu ja lisää tofut kuivalle kuumalle pannulle. Anna ruskistua ja lisää tofujen päälle Blue Dragon soijakastike sekä teriyakikastike. Kääntele tofuja niin, että molemmat puolet saavat marinadia. Varo kuitenkin polttamasta tofuja, sillä marinadi kärähtää helposti.

Halkaise patongit, sivele pohjalle oman maun mukaan Blue Dragon Sriracha majoneesia, pikkelöitä vihanneksia ja paistetut tofut. Aateloi Go-Tanin Srirachalla, tuoreilla yrteillä, kuten thaibasilikalla ja korianterilla ja halutessasi vielä tuoreella chilillä. Tarjoiluvaiheessa pirskottele patongin väliin limenmehua – nauti!

Blue Dragonin Sriracha majoneesia voi lisätä Banh Mi patonkiin makunsa mukaan
Sriracha majoneesia voi lisätä makunsa mukaan.

You may also like

Leave a Comment