Home aasialainen Tikka Masala kikherneillä – lämmittävä intialainen

Tikka Masala kikherneillä – lämmittävä intialainen

by Maailman makuja
Tikka Masala kikherneillä

Talvi on intialaisen ruoan parasta sesonkia. Ulkona paukkuu pakkanen tai taivaalta sataa räntää, joka tapauksessa varpaita palelee, oli keli mikä tahansa. Mikä lohduttaisi paremmin kuin lämmittävä ja mausteinen ruoka? Intialainen ravintola on tässä tapauksessa yksi vaihtoehto, mutta autenttista intialaista ruokaa on myös helppo valmistaa omassa kotikeittiössä. Patak’sin ateriakastikkeiden, kuten Tikka Masala, avulla nimittäin loihdit käden käänteessä intialaisen aterian.

Itse kokkasin lämmittävää Tikka Masalaa kikherneillä juuri tällaisena hetkenä, kun kylmyys oli vallannut kehon ja kaipasin poltetta ja lämmintä ruokaa. Patak’sin valmiilla ateriakastikkeella ruoanlaitto sujui nopeasti ja silti kastikkeen maut olivat kuin suoraan intialaisesta ravintolasta. Helppoa ja maukasta kasvisruokaa, joka tuo hymyn huulille.

Tikka Masala
Lämmittävä Tikka Masala kikherneillä

Patak’sin brändin juuret ovat aidosti Intiassa, Pathak’in perheen resepteissä. Perhe muutti siirtolaisina Intiasta Kenian kautta Britanniaan vuonna 1956 ja myivät ensin makeisia ja snackseja. Suosion myötä he avasivat intialaisten ruokatarvikkeiden myymälän, jossa kehittivät myyntiin aitoja intialaisia maustetahnoja ja myöhemmin näitä kyseisiä ateriakastikkeita. Patak’s oli ensimmäinen intialaisen ruoan kauppias Iso-Britanniassa ja on sieltä levinnyt kansainväliseksi menestysbrändiksi, jonka tuotteet ovat aitoja ja runsaita intian makuja pullollaan. Tuotteet eivät sisällä keinotekoisia makuaineita, säilöntäaineita tai väriaineita. Näitä voi käyttää siis hyvällä omalla tunnolla niin arjen helpottajina kuin juhlavammallakin aterialla.

Tällä kertaa valmistin suosittua Tikka Masalaa kasvisversiona kikherneillä. Käytin Tikka Masala hot&spicy ateriakastiketta, mutta jos et pidä niin tulisesta, suosittelen käyttämään tavallista Patak’s Tikka Masalaa. Tällä hetkellä Patak’silla on Suomen markkinoilla jopa kahdeksan eri makuvaihtoehtoa ateriakastikkeissa, joten varmasti jokaiseen makuun löytyy oma suosikki. Siispä pakkaspäivän kunniaksi ei muuta kuin valmistamaan lämmittävää intialaista ruokaa!

Tikka Masala aineksia
Tikka Masalasta löytyy myös currytahna, jonka avulla voit tehdä currykastikkeen alusta asti itse.

Tikka Masala kikherneillä

3 annosta

  • 1 purkki Patak’s Tikka Masala hot&spicy ateriakastiketta
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • öljyä
  • tarvittaessa suolaa
  • korianteria

Tarjoiluun riisiä ja naanleipää.

Valmistus:
Pilko sipuli ja kukkakaali. Kuullota sipuleita öljyssä sen verran, että ne pehmenevät. Lisää kukkakaalit ja paista hetken aikaa. Lisää Patak’s Tikka Masala ateriakastike ja noin 1 dl vettä. Anna hautua n. 10 min ja lisää huuhdellut kikherneet. Anna hautua vielä noin 5 min. Koristele korianterilla, tarjoile riisin tai naanleivän kanssa.

You may also like

Leave a Comment