Home aasialainen Sushibowl – kulhoruokien ykkönen

Sushibowl – kulhoruokien ykkönen

by Maailman makuja

Käsi ylös, jos rakastat sushia. Ainakin minulla tulee tasaisin väliajoin sushihimo ja siihen ei auta muu kuin sushi. Aina ei kuitenkaan viitsisi tilata valmiita annoksia sushiravintoloista, sillä pidemmän päälle se tulee aika kalliiksi. Itse sushien tekemiseen taas tarvitaan hiukan aikaa ja vaivannäköä, mutta sitäkään ei usein valitettavasti ole. Ratkaisu tähän pulmaan on värikäs ja herkullinen sushibowl.

Sushibowl on värikäs visuaalinen kulhoruoka.
Sushibowl on värikästä ja herkullista kulhoruokaa.

Sushibowl on nimensä mukaisesti sushia kulhossa, eli siinä on samat raaka-aineet kuin nigireissä tai makeissa, mutta helpommassa ja yksinkertaisemmassa muodossa. Sushibowlia valmistaessa ei tarvitse rullailla ja jännittää pysyvätkö sushit kasassa, vaan kaikki täytteet kasataan kulhoon, viimeistellään kastikkeella ja sitten vain nautitaan.
Sushibowleista saa aseteltua myös todellisia taideteoksia. Täytteiden asettelun kanssa saa olla luova ja tehdä omasta annoksestaan sen näköisen kun haluaa.

Sushibowl on herkullinen ja helppo ruoka.
Sushibowl valmistuu helposti valmiilla Blue Dragonin Sushi Su mausteseoksella.

Miten sushibowl sitten valmistuu?

Aikaa tähän sushibowl kulhoruokaan menee sushiriisin valmistuksen ja muiden täytteiden asettelun verran. Sushiriisi ei ole vaikea valmistaa, vaikka itsellänikin sellainen mielikuva ennen oli. Blue Dragonin sushiriisipaketin kyljessä on tarkat ohjeet, miten riisi tulee käsitellä ja maustaa. Riisi tulee huuhdella ja liottaa kylmässä vedessä hyvin ennen keittämistä. Keittämisen jälkeen riisi maustetaan joko Blue Dragonin riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla tehdyllä seoksella tai valmiilla Blue Dragonin Sushi Su maustesekoituksella. Sushi Su sisältää riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa, joten se on käytännössä ihan sama mausteseos kuin itse tehty, mutta vielä astetta helpompi ratkaisu.
Maustamisen jälkeen riisin annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, ja sen jälkeen se on valmis käytettäväksi sushibowliin tai susheihin.

Sushibowl onnistuu helposti Blue Dragonin tuotteilla.
Sushibowlin riisin voi maustaa niin valmiilla Sushi Su mausteseoksella kuin riisiviinietikka-sokeri-suolaseoksella.

Sushibowl on myös siitä hyvä ruoka, että siihen voi käyttää mitä vaan mieleisiään täytteitä tai esimerkiksi jääkaapista löytyviä jämäkasviksia. Hävikin torjunta ruokaa siis myös.
Minulla tässä sushibowlissa on kylmäsavulohta (voisi käyttää myös tuoretta raakaa lohta, graavilohta, tofua, tai mitä vaan haluaa). Sen lisäksi laitoin soijapapuja (löytyy pakastealtaasta), porkkanaa, avokadoa, Blue Dragonin sushi-inkivääriä, Blue Dragonin wasabia sekä tuoreita yrttejä. Kuten aineksistani huomaa, Blue Dragonilta löytyy todella kattavasti tuotteita sushien valmistukseen aina riisistä maustekastikkeisiin ja lisukkeisiin. Valikoimista löytyy myös Nori-leväarkkeja, ja niitäkin voisi halutessaan silputa mausteeksi sushibowliin.

Kokeile tänä viikonloppuna herkutella omatekoisella sushibowlilla. Takaan, että tämän jälkeen sushihimo täyttyy!

Sushibowl

2 annosta

 • 1,5 dl Blue Dragon sushiriisiä (kuivapaino)
 • 1,5 rkl Blue Dragon riisiviinietikkaa
 • 0,5 rkl sokeria
 • ripaus suolaa
 • TAI
 • 1,5 rkl Blue Dragon Sushi Su mausteseosta
 • 100g kylmäsavulohta
 • avokado
 • porkkanaa
 • soijapapuja
 • Blue Dragon sushi-inkivääriä
 • Blue Dragon Wasabia
 • Ruohosipulia
 • Limeä

Kastike

 • 1 rkl Blue Dragon soijakastiketta
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl limen mehua

Mittaa sushiriisi siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Siirrä riisit kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisit peittyvät, ja anna seistä 20 minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta ja lisää riisien päälle 2 dl vettä, kiehauta ilman kantta. Lisää kansi ja anna hautua hiljalleen miedolla lämmöllä 10 minuuttia, tai kunnes kaikki vesi on hautunut. Älä nosta kantta tai sekoita riisiä hautumisen aikana.
Mausta riisi joko Sushi Su mausteseoksella tai riisiviinietikka – sokeri – suolaseoksella, sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Asettele riisi kulhojen pohjalle, asettele päälle haluamasi täytteet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile yhdessä sushibowlin kanssa.

You may also like

Leave a Comment