Home arkiruoka Poltteleva Spagetti Bomba Calabrese

Poltteleva Spagetti Bomba Calabrese

by Maailman makuja

Tässä on herkullinen pikaruoka, joka vie lämpimän tuliselle makumatkalle Italiaan. Spagetti Bomba Calabrese on aidosta calabrialaisesta chilikasvissäilykkeestä valmistettu kasvispasta, jossa chilin polte tanssii kielen päällä.

bomba calabrese spagetti
Spagetti Bomba Calabrese on yksinkertaisen herkullinen kasvisruoka

Delizie di Calabria on vuonna 1985 perustettu calabrialainen perheyritys, joka on erikoistunut chilisäilykkeisiin ja sekä tuliseen salamilevitteeseen ’Ndujaan. Koko Calabrian alueella on pitkät perinteet chilipaprikoiden kasvattamisesta, joten nämä jos mitkä ovat autenttisia ja laadukkaita säilykkeitä. Tämä kyseinen Bomba Calabrese, jota tähän reseptiinkin käytetään, on auringonkukkaöljyyn säilötty mausteinen kasvissäilyke. Se sisältää tulisia calabrian chilipaprikoita, munakoisoa, latva-artisokkaa sekä tarkkaan valittuja huippulaatuisia herkkutatteja. Tulisuusasteeltaan tämä on hot, ja pienen poltteen kyllä maistaa.

Toinen tuote, jota yleisesti käytetään pizzojen täytteenä, on tulinen salamilevite ’Nduja. Tämä chilinen salamitahna on lusikoitavaa ’Nduja makkarasta valmistettua levitettä, jota voi käyttää niin nökäreinä pizzojen päällä, maustamaan pasta-annoksia kuin esimerkiksi bruschettojen levitteenä. Ainakin tällä hetkellä pizzanpaistajat hypettävät ’Ndujaa, joten miksipä et kokeilisi ensi kerralla vähän tulisempaa pizzaa tämän tuotteen avulla?

Kolmas tuote, Peperoncino Calabrese, on nimensä mukaan calabrialaisesta chilistä valmistettu tulinen chilitahna. Myös tätä tuotetta voi käyttää maustamaan niin pizzoja, pastoja, bruschettoja, voileipiä tai vaikka lihaa tai kanaa. Monipuolinen chilisäilyke, joka on tulisuudeltaan extra hot, joten suuta saattaa poltella vähän enemmänkin.

Bomba Calabrese, 'Nduja ja Peperoncino
Bomba Calabrese, ’Nduja sekä Peperoncino Calabrese ovat aitoja calabrialaisia chilisäilykkeitä

Bomba Calabrese ja muut chilisäilykkeet ovat hyvä pitää kaapissa aina varalta ja juurikin tällaisia pikaisia aterioita varten. Tähänkään pastaan ei montaa raaka-ainetta tarvita, mutta maku on silti todella runsas ja täyteläinen. Pastoissa ja pizzoissa usein sanonta vähemmän on enemmän pitää paikkaansa – muutama laadukas raaka-aine riittää.

Spagetti Bomba Calabresen resepti on yksinkertainen
Spagetti Bomba Calabresen resepti on yksinkertainen

Lisää reseptejä ja vinkkejä näiden Italian Calabriasta kotoisin oleviin tuotteisiin löydät pizzamaailma.fi sivuilta. Kannattaa katsoa, miten aitoa napolilaista pizzaa voi valmistaa kotioloissa Polsellin pizzajauhoista ja minkälaisia muita ideoita ja vinkkejä tuotteiden käyttöön on. Pizzahype on tällä hetkellä todella suurta, mutta näitä laadukkaita, aitoja italialaisia tuotteita voi käyttää myös moneen muuhun tarkoitukseen.

Tässä äärettömän herkullinen ja nopea Spagetti Bomba Calabrese helpottamaan arjen lounaskiireitä tai lievittämään matkakuumetta. Buon Appetito!

Spagetti Bomba Calabrese

  • Spaghettia
  • Delizie di Calabria Bomba Calabresea
  • Gaea Extra Virgin oliiviöljyä
  • Voita
  • Parmesania
  • Basilikaa
  • (suolaa ja pippuria maun mukaan)

Keitä spagetti al dente. Valuta ja lisää spagetin joukkoon laadukasta extra virgin oliiviljyä sekä nokare voita ja sekoita. Lisää Bomba Calabresea maun mukaan, lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria. Raasta päälle parmesania ja koristele tuoreella basilikalla. Nauti heti!

You may also like

Leave a Comment