Home herkku Smoothiebowl punaherukoista ja kookosmaidosta

Smoothiebowl punaherukoista ja kookosmaidosta

by Maailman makuja
smoothiebowl Blue Dragon kookosmaidolla

Kirpeän raikas vaaleanpunainen smoothiebowl aloittaa ihanasti rauhallisen viikonloppuaamun. Smoothiet ovat tunnetusti hyviä ja helppoja aamupaloja kiireessä – sen kuin surauttaa kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin ja hörppii valmiin smoothien samalla muita aamuaskareita tehden. Rauhallisina vapaapäivien aamuina taas on ihana panostaa vähän enemmän. Silloin voi tehdä smoothiesta lusikoitavaa, asetella marjoja riviin, roiskia maapähkinävoita – ja rouhia vielä valkosuklaavadelmia koristukseksi. Sama smoothiepohja sopii niin juotavaksi smoothieksi, kuin lusikoitavaksi bowliksikin, nesteen määrää muuntelemalla saa itselleen ja tilanteeseen sopivan koostumuksen.

smoothiebowl

Tässä smoothiessa on kesän sato tallessa raikkaan kirpeiden punaherukoiden ja aina yhtä ihanien mansikoiden muodossa. Pehmeää kermaista makeutta tuo banaani. Oman twistinsä tuo Blue Dragonin kookosmaito, jonka tuo marjojen ja banaanin joukkoon eksoottista hedelmäistä makua.

smoothiebowl
Kirpeät punaherukat, makea banaani ja täyteläinen kookosmaito tekee herkullisen smoothien!

Kookosmaito jakaa helposti mielipiteitä sen melko voimakkaan maun vuoksi, mutta tässä smoothiebowlissa se ei maistu liian hallitsevalta. Kookoksen makua kammoksuvat voivat aloittaa esimerksiksi laittamalla nesteeksi puolet kookosmaitoa ja puolet mantelimaitoa, jolloin kookoksen makuun on helppo alkaa totuttelemaan. Blue Dragon kookosmaito on mehukkaan eksoottisen makuinen, joten kannattaa rohkeasti kokeilla tätä nesteeksi smoothieen.

Pakastimessa kannattaa aina pitää pilkottuja banaanin paloja valmiina, sillä pakastetut hedelmät ja marjat tekevät smoothiesta kylmempää, raikkaampaa ja jollain tavalla samalla täyteläisempää.

smoothiebowl
Blue Dragon kookosmaitoa saa ison 400 ml tölkin lisäksi näissä pienemmissä

Tämä punaherukoiden, banaanin, mansikoiden ja kookosmaidon yhdistelmä on sen verran herkullinen, että tällä smoothiebowlilla saa hyvin tyynnytettyä makean nälän. Tästä kombosta voisi myös hyvin tehdä terveellistä jäätelöä laittamalla smoothien hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Viikonloppujen herkkuja miettiessä tällainen voisi olla kiva toteuttaa!

Kirpeän raikkaan makea smoothiebowl

  • 2 dl punaherukoita
  • pakastettu banaani
  • 2 dl mansikoita
  • 165 ml Blue Dragon kookosmaitoa
  • tarvittaessa loraus vettä
  • maapähkinävoita
  • tuoreita marjoja, kuten vadelmia ja punaherukoita

Aloitetaan banaanien pakastamisella. Kypsytä banaaneja pilkullisiksi ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita pakkaseen pakastuspusseihin odottamaan smoothie mielitekoja.

Smoothie: blendaa punaherukat, banaanit, mansikat ja kookosmaito joko blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi smoothieksi. Lisää nestettä sen mukaan, kuinka juoksevaa smoothiesta haluat, voit hyvin laittaa kookosmaitoa myös enemmän kuin ohjeessa, jolla määrällä smoothiesta tulee lusikoitavaa. Kaada smoothie joko lasiin tai kulhoon, koristele tuoreilla marjoilla, granolalla, pähkinöillä ja nauti kirpeän makeasta aamun aloituksesta rauhassa.

You may also like

Leave a Comment