Home arkiruoka Sloppy Joe – herkkua astetta terveellisemmin

Sloppy Joe – herkkua astetta terveellisemmin

by Maailman makuja
Sloppy Joe Heinzi ei lisättyä sokeria ja suolaa ketsupilla

Vietätkö terveellistä tammikuuta? Haluatko silti herkutella astetta terveellisemmin? Pienillä arkipäivän muutoksilla saa jo paljon aikaiseksi, eikä herkullista ruokaa tarvitse unohtaa. Kasvisten lisääminen, piilosokerin ja -suolan määrään huomion kiinnittäminen, tasainen ateriarytmi ja riittävä energiansaanti ovat avain asemassa terveellisten elämäntapojen hallinnassa. Vaikka terveellisiä elämäntapoja noudattaisikin, ruoan ei silti kuulu maistua mauttomalta. Sen todistaa tämä Sloppy Joe hampurilainen.

Sloppy Joe hampurilainen Heinzilla
Sloppy Joe sämpylä kätkee sisäänsä tomaattista kasvisjauhiskastiketta.

Sloppy Joe, eli jauhelihakastikkeella täytetty sämpylä, on suosittu hampurilaisannos Amerikassa. Pienillä muutoksilla tästä herkullisesta hampurilaisesta saa terveellisemmän version, mausta tinkimättä. Heinzin uusi ei lisättyä sokeria ja suolaa ketsuppi ei nimensä mukaisesti sisällä lainkaan lisättyä suolaa tai sokeria. Silti se maistuu aivan yhtä hyvältä kuin perinteinen Heinz, eli sama tuttu Heinz ketsupin maku löytyy myös tästä uutuudesta. Tässä tomaattisessa Sloppy Joe reseptissä käytetään tätä uutta Heinz ketsuppia, ja maku on varmasti aivan yhtä hyvä kuin amerikkalaisissa versioissa.

Sloppy Joe ateria
Täyttävä kotitekoinen hampurilaisateria Sloppy Joe tyyliin.

Perinteisesti tässä käytettäisiin jauhelihaa, mutta monet kokeilevat tammikuussa vegaanista ruokavaliota tai kasvisruoan lisäämistä, joten myös tämä resepti on kehitetty kasviproteiinia hyödyntäen. Voit aivan yhtä hyvin käyttää tässä niin jauhelihaa, kasvisjauhista kuin esimerkiksi härkistä tai nyhtökauraa, mikä omaan suuhusi ja sen hetkiseen tilanteeseen sopii parhaiten.

Heinz ei lisättyä sokeria ja suolaa ketsuppi vastaa terveellisten elämäntapojen kasvavaan kysyntään. Tätä ketsuppia voit lorauttaa annoksen päälle tai lisukkeeksi juuri niin paljon kuin haluat. Sillä mihinpä ruokaan ketsuppi ei sopisi!

Terveellisempi Sloppy Joe

 • 4 hampurilaissämpylää
 • Paketti kasvisjauhista (tai jauhelihaa/nyhtökauraa)
 • 1 punainen paprika
 • 2 tomaattia
 • 1 chili
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1,5 dl Heinz ei lisättyä sokeria ja suolaa ketsuppia
 • 1 rkl Heinz Worchestersauce
 • mustapippuria, suolaa
 • Heinz Seriously Good majoneesia
 • tuoretta pinaattia/salaattia

Pese ja kuutioi paprika, tomaatit ja chili sekä pilko sipulit. Kuullota sipuleita ja chiliä pannulla öljyssä ja lisää paprikat ja tomaatit, paista hetki. Lisää kasvisjauhis pannulle, mausta suolalla ja pippurilla, ja paista kunnes se on ruskistunut ja kypsää. Lisää Heinz ketsuppi ja Worchestersauce, ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
Lämmitä sämpylät joko uunissa, mikrossa tai paista niihin paistopinnat öljytyllä pannulla.
Täytä sämpylät; levitä pohjalle majoneesia ja tuoreita pinaatinlehtia/salaattia. Lisää runsaasti tomaattista kasvisjauhistäytettä. Nauti lisukkeena joko itse tehtyjä ranskalaisia tai coleslawta. Nam!

You may also like

Leave a Comment