Home herkku Sitruunajäätelö – Kevään ihanin jälkiruoka

Sitruunajäätelö – Kevään ihanin jälkiruoka

by Jenny

Jäätelö on ihanaa, ja se on itselleni sellainen herkku, jota syön vuodenajasta riippumatta. Oli kesä taikka talvi, jäätelölle on omat hetkensä. Kesällä auringonpaisteessa on ihana syödä jäätelökioskista ostettu irtojäätelöpallo, syksyllä ja talvella taas leffaillan sohvalla kruunaa mikäs muukaan kuin jäätelö. Tämä sitruunajäätelö taas sopii kevääseen ja on ihana jälkiruoka esimerkiksi pääsiäisaterialle.

Sitruunajäätelö
Pääsiäisen ihanin herkku.

Sitruunajäätelö on yhtä aikaa makeaa, raikasta ja sopivan hapokasta ja sopii myös kauniin keltaisen värinsä ansiosta kevääseen. Huhtikuun sesonkihedelmä sitruuna on juuri nyt parhaimmillaan ja maistuu mehukkaan hapokkaalta, joten tätä jäätelöä kannattaa valmistaa juuri nyt.

Jäätelöä on todella helppo valmistaa kotioloissa ilman jäätelökonetta. Kotijäätelön tekemiseen tarvitset vain kondensoitua maitoa ja kermaa sekä halutessasi mieleisiäsi makuaineita. Kondensoitu maito on kätevää, sillä se säilyy hyvin huoneenlämmössä ja siitä voi loihtia vaikka mitä herkkuja.
Perus jäätelömassaan lisäämällä esimerkiksi kinuski- tai lakritsikastikeraitoja, marjoja, suklaata tai vaikka hedelmäsosetta, saat valmistettua lempijäätelöitäsi kotona käden käänteessä. Aktiivinen valmistusaika on lyhyt, mutta jäätelön tulee tekeytyä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Kaikista nopein herkku kotijäätelö ei siis ole, mutta kaiken sen odottamisen arvoinen, lupaan sen.

Sitruunajäätelö kondensoidusta maidosta
Kotitekoinen sitruunajäätelö valmistuu helposti kondensoidusta maidosta.

Tässä keväisessä sitruunajäätelössä on Törsleffs kondensoidun maidon ja vispikerman lisäksi turkkilaista jogurttia, sitruunamehua, raastettua sitruunan kuorta (muista suosia luomu sitruunoita, joissa ei ole torjunta-aineita) sekä Lemon Curd sitruunatahnaa. Turkkilainen jogurtti antaa jäätelölle hapokasta makua ja sopii oivasti yhteen sitruunan kanssa. Lemon Curd raidat puolestaan tuovat jäätelölle lisämakeutta ja tekevät jäätelöön kauniin keltaiset ”tiikeriraidat”.

Sitruunajäätelö
Sitruunajäätelö on kevään ihanin jälkiruoka.

Varoituksen sanana sanon, että tämä jäätelö on todella hyvää ja katoaa nopeasti pakastimesta. Jos siis haluat herkutella tällä useampana päivänä nyt Pääsiäisen pitkänä viikonloppuna, suosittelen tekemään vähintään tuplasatsin.

Raikkaan makea sitruunajäätelö

  • 1 purkki Törsleffs kondensoitua maitoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • sitruunan raastettu kuori (Luomu)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • n. 1/2 dl Lemon Curd sitruunatahnaa
  • vaniljasokeria

Sekoita kondensoitu maito ja turkkilainen jogurtti keskenään. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu seoksen joukkoon.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja kääntele varovasti kondensoidun maidon ja jogurtin joukkoon. Lisää teelusikallinen vaniljasokeria.
Kaada puolet jäätelömassasta vuokaan ja tee lemon curdista ”raitoja”. Lisää loppu jäätelömassa ja lisää lemon curd raitoja.
Pakasta vähintään 6 tuntia ja ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jotta jäätelö pehmenee ja siitä on helpompi tehdä palloja. Nauti sitruunajäätelöstä ja aurinkoisista kevätpäivistä!

You may also like

Leave a Comment