Home aasialainen Riisipuuro kookosmaidosta

Riisipuuro kookosmaidosta

by Maailman makuja
kookosriisipuuro

Riisipuuro kuuluu jouluun ja monesti sillä herkutellaankin ainoastaan joulukuussa. Jos kaipaat vaihtelua perinteisen riisipuuron ja luumusopan rinnalle, tämä herkullinen resepti on sinua varten. Kookomaitoon keitetty riisipuuro on eksoottisen herkullinen puuroresepti, joka tuo tuulahduksen kaukomaiden lämpöä kylmän talven keskelle.

kookosriisipuuro
Herkullinen riisipuuro kookosmaitoon keitettynä ja kanelipersimonien kanssa tarjoiltuna.

Kookosriisipuuro on myös siitä hyvä vaihtoehto perinteiselle puurolle, että maidottomana se sopii myös maitoallergikoille. Go-Tanin kookosmaidon aavistuksen makeahko kermainen maku sopii loistavasti pohjaksi joulupuurolle. Jälkiruoaksi tämä puuro muuntuisi helposti lisäämällä joukkoon kookossokerilla maustettua kermavaahtoa – ei huono vaihtoehto sekään. Aamupalaversioon riittää kuitenkin kookoksen oma makeus ja lisukkeena tarjoiltavat lämpimät persimonsiivut hunnutettuna vaahterasiirapilla. Aloita jouluaattoaamu tänä vuonna tällä eksoottisella riisipuurolla.

kookosriisipuuro Go-Tan kookosmaidosta
Kookosriisipuuro on eksoottinen vaihtoehto perinteiselle joulupuurolle.

Tässä on riisipuuro resepti, joka jää varmasti käyttöön useammaksi jouluksi. Suosittelen kokeilemaan – tällä hurmaa myös ne, jotka eivät niin välitä kookoksen mausta!

Riisipuuro kookosmaitoon

  • 2 dl puuroriisiä (Blue Dragon sushiriisi käy mainiosti tähän)
  • 2 dl vettä
  • 2 tetraa Go-Tan kookosmaitoa (500ml)
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • vaahterasiirappia
  • persimonia
  • kanelia

Mittaa riisi ja 2 dl vettä kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää sitten kookosmaito ja vesi, ja sekoita. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää suola ja tarkista maku. Puuro on valmista, kun se on sopivan paksua.

Leikkaa kypsä persimon haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paista persimoneja pannulla öljy-voi seoksessa, kunnes ne pehmenevät. Lisää persimonien päälle kanelia.
Tarjoile kookosriisipuuro paistettujen persimoninsiivujen kera ja koristele annos vielä lorauksella vaahterasiirappia. Eksoottisempi joulupuuro on valmis syötäväksi.

You may also like

Leave a Comment