Home aasialainen Riisinuudelisalaatti srirachan potkulla

Riisinuudelisalaatti srirachan potkulla

by Jenny

Haluatko vaihtelua ainaiseen tomaatti-kurkku-salaattiin? Haluatko, että salaattisi on samalla täyttävää, ravitsevaa sekä maistuu hyvältä? Tässä sinulle helppo aasialainen riisinuudelisalaatti, jonka salaisuus piilee värikkäissä kasviksissa, kastikkeessa ja Go-Tanin miehoen riisinuudeleissa. Jos haluat salaatista entistä täyttävämpää, voit paistaa sen lisukkeeksi esimerkiksi tofua tai lisätä jättikatkarapuja. Mutta lupaan, että tämä salaatti maistuu myös yksinään ilman sen kummempia lisukkeita ja on jo yksinään ravitseva kevyt ateria. Go-Tanin miehoen riisinuudeleita kannattaakin pitää aina kaapissa, sillä niiden avulla rikastat salaattisi ja valmistat kiireessäkin helposti ja vaivattomasti ruokaisan aterian.

Riisinuudelisalaatti
Tämä riisinuudelisalaatti on makumatka lämpöön ja mausteisten elämysten äärelle.

Jos pidät tulisesta ja chilistä, suosittelen kokeilemaan Go-Tanin Sriracha-kastiketta. Se on pehmeän tulinen maustekastike, joka antaa ruoalle kuin ruoalle potkua. Lisäsin sitä myös tähän riisinuudelisalaattiin tuomaan viimeisen loppusilauksen.
Kannattaa kuitenkin annostella Srirachaa alkuun vähän ja lisätä tarvittaessa. Nimittäin pienikin tujaus Srirachaa voi olla riittävästi, varsinkin kun chiliä on jo tämän riisinuudelisalaatin omassa kastikkeessakin. Jos et lisää sitä tähän salaattiin, kokeile ensin johonkin miedompaan ruokaa, esimerkiksi makaronilaatikkoon ketsupin sijasta. Saatat yllättyä, kuinka hyvin Sriracha sopiikaan tähän perinteiseen ruokaan.
Mutta pidemittä puheitta, chilin potkun saattelemana resepti herkulliseen aasialaiseen riisinuudelisalaattiin:

Riisinuudelisalaatti Go-Tan Srirachalla
Värikkäitä kasviksia, Go-Tan riisinuudeleita ja loppusilaus Go-Tan srirachasta.

Aasialainen riisinuudelisalaatti

  • 100-200g Go-Tan Miehon riisinuudeleita
  • 2 porkkanaa
  • kurkku
  • kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • chiliä oman maun mukaan
  • paahdettuja cashewpähkinöitä
  • limeä
  • 2 rkl soijakastiketta (Blue Dragon)
  • 2 limen mehu
  • 2 rkl oliiviöjyä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl ruokosokeria/hunajaa
  • 1 chili pieneksi silputtuna
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • tuoretta inkivääriä n. 3 cm pala

Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Valmista kastike; Pilko chili pieneksi silpuksi, murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
Suikaloi porkkanat ja kurkku, pilko kevätsipuli. Paahda cashewpähkinöitä pannulla niin, että ne saavat hiukan paahtunutta väriä. Jos haluat, pilko myös chiliä antamaan salaatille väriä ja makua.
Sekoita kastike nuudelien joukkoon, lisää kasvikset sekä pähkinät ja sekoita. Koristele tuoreella korianterilla, limeviipaleilla ja halutessasi Go-Tanin Srirachalla.

You may also like

Leave a Comment