Home herkku Omenakakku ja ihana omenakinuski

Omenakakku ja ihana omenakinuski

by Maailman makuja
omenakinuski ja omenakakku

Omenakinuski – hedelmäisen makea kinuski, joka saa kuolan valumaan pelkästä ajatuksestakin. Se on tämän herkullisen omenakakun kruunu. Resepti ja inspiraatio tähän kakkuun on ruokapodcast Bella Tablelista, sillä herkullisen kuuloista kakkua oli ihan pakko päästä maistamaan ja tekemään itse, pienin muutoksin toki.

omenakinuski kakku
Omenakinuski-kakku maistu vielä ihanammalta ulkona kirpeässä syyssäässä nautittuna.

Kinuskin teko on aina vähän arvelluttavaa puuhaa, joten onneksi apuun tuli Törsleff karamellisoitu maitotiiviste, eli kätevä valmis kinuski. Tämä kinuski maistuu kuin itse tehty, mutta säästää vähän aikaa ja vaivaa, ja ehkä vähän hermojakin. Tähän ja muihin kakkuihin se sopii todistetusti täydellisesti.

Törsleffs karamellisoitu maitotiiviste on valmista kinuskia
Törsleffs karamellisoitu maitotiiviste on kätevä pitää kaapissa esimerkiksi mökillä, jolloin kakkua voi tehdä helposti ja vaivattomasti.

Itse kakun tekee unelman pehmeäksi taikinaan lisätty omenaraaste sekä ricottajuusto. Ricotan ansiosta kakussa on aavistuksen uunissa paistetun juustokakun olemusta, mutta pehmeämmin ja mehukkaammin.
Omenasose kinuskin joukossa vie kinuskin ihan uudelle tasolle, ja saa kinuskin maistumaan hedelmäisen makealta. Merisuolahippuset tuovat kaivattua särmää ja herkullista suolaisen ja makean yhdistelmää. Ei siis kannata unohtaa suolaa omenakinuskin joukosta, se on tarpeellinen viimeinen silaus.

omenakinuski maustaa omenakakun
Omenakinuski saa olla rouhean näköistä ja sisältää omenanpalasia.

Tämän reseptin myötä on ihana toivottaa tervetulleeksi lokakuu, kirpsakammat ilmat ja puista putoilevat keltaiset ja oranssit lehdet. Tämä vuodenaika on niin kaunista, joten nautitaan siitä yhdessä ihanien omenakinuski herkkujen kera. Kiitos vielä resepti-ideasta Bella Table.

Omena-ricottakakku ja omenakinuski

  • 125g voita
  • 225g sokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • 3 kananmunaa
  • 200g raastettua kotimaista omenaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 170g vehnäjauhoja
  • 250g ricottaa

Omenakinuski

  • 1 prk Törsleffs karamellisoitu maitotiiviste
  • 250g kotimaista omenaa kuutioituna
  • tilkka vettä
  • ½ tl merisuolahiutaleita

Lämmitä uuni 200°C. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Raasta omenat. Vatkaa voi, sokeri sekä sitruunankuori sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon kananmunat hitaasti vatkaten yksi kerrallaan. Lisää omenaraaste ja ricotta, sekä vehnäjauhot yhdessä suolan ja leivinjauheen kanssa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea. Vuoan koosta ja uunin tehosta riippuen kakku voi tarvita enemmän tai vähemmän aikaa, joten tarkkaile sitä ja kokeile kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ja valmista tällä välin omenakinuski.
Kuori ja pilko omenat ja laita ne kattilaan pienen vesitilkan kanssa. Keitä omenakuutioita kannen alla, sekoittele välillä, kunnes niistä tulee pehmeää sosetta. Ei haittaa, vaikka joukkoon jäisi isompia omenanpalasia – ne antavat suutuntumaa. Lisää lämpimän omenasoseen joukkoon Törsleffs karamellisoitu maitotiiviste ja sekoita. Mausta merisuolahiutaleilla.
Kaada reilusti omenakinuskia kakun päälle ja tarjoile kahvin tai teen kera.
Vinkki! Ulkona tarjoillut kakkukahvit maistuvat tähän aikaan vuodesta erityisen hyvältä.

You may also like

Leave a Comment