Home intialainen Naanleipä – näppärä pohja pikapizzalle

Naanleipä – näppärä pohja pikapizzalle

by Maailman makuja
naanleipä pikapizza

Olet varmasti joskus maistanut naanleipää- tai ainakin kuullut, että se on olennainen osa intialaista ateriaa. Naanleipä toimii lisukkeena herkullisille curryruoille yhdessä riisin kanssa, ja sen avulla on ihana pyyhkiä lautaselta viimeisetkin herkulliset kastikkeet parempiin suihin. Nyt kun syksyiset ilmat ja koleat sadepäivät ovat alkaneet, lämmittävä intialainen ruoka kiinnostaa taas aivan uudella tavalla.

naanleipä pizza tikka masala mausteella
Patak’s Tikka Masala currytahna antaa naanleipä pizzoille ihanan mausteisen maun.

Naanleipä valmistetaan tyypillisesti todella kuumassa tandooriuunissa seinään läikäistynä, jolloin leivälle ominainen pisaran muoto muodostuu. Kiireisessä arjessa ei välttämättä ole aikaa valmistaa leipiä itse eikä arkiruoan valmistukseen ole liikaa aikaa, on lohduttavaa, kun kaupan hyllylle tulee herkullisia ja laadukkaita uutuuksia. Kuten tämä uusi Patak’s naanleipä, joka löytyy nyt kauppojen hyllyistä, ja on vain lämmittämistä vaille käyttövalmis lisuke intialaiselle aterialle.

Kuinka ihanaa onkaan, kun pitkään haudutettua ja autenttista intialaista ruokaa on mahdollista kokata helposti omassa kotikeittiössä? Patak’sin ateriakastikeilla syntyy maukkaat ja lisäaineettomat curryruoat, niin Tikka Masalat, kuin Butter Chickenit, ja nyt näiden herkullisten ruokien kanssa on mahdollisuus nauttia vielä lisäpala Intiaa naanleivän muodossa.

Patak's naanleipä
Patak’silla on valikoimissaan kaksi eri naanleipää; maustamaton sekä valkosipuli&korianteri.

Minä haluisin kokeilla mihin muuhun nämä lämmittämistä vaille valmiit naanleivät oikein taipuisivatkaan. Miten toimisi täytetyt naanleivät vähän kuin pitaleipinä? Sitten sen keksin, pikapizza naanleipäpohjalla ja intialaisin maustein täytettynä. Ja voin kertoa, että näistä tuli todelle herkullisia! Mukavia pikkupizzoja esimerkiksi iltapalalle raita-kastikkeeseen dipaten tai vaikka kahvipöytään vähän eksoottisempana suolaisena tarjottavana.

Patak's naanleipä pikapizza
Herkullinen, mausteinen ja värikäs ateria.

Käytin näissä Paneer juustoa, joka on aika mieto ja vähäsuolainen, Intiasta peräisin oleva ruoanlaittoon sopiva juusto. Sitä käytetään paljon intialaisissa kastikkeissa, kuten yhdessä tunnetuimmassa, Palak Paneerissa. Lisäksi makua tähän pikapizzaan tuo Patak’s Tikka Masala currytahna, josta valmistui yhdessä öljyn, valkosipulin ja inkiväärin kanssa mausteöljy. Mielenkiintoinen ja herkullinen makukombo, johon naanleipä sopi paremmin kuin hyvin pohjaksi.

Näitä valmistuu varmasti omassa kotikeittiössäni jatkossakin, täytteitä varioiden ja uusia makukomboja kokeillen. Intialainen lämmittävän mausteinen ruoka kuuluu tähän vuodenaikaan!

Mausteinen naanleipä pikapizza

 • 1 paketti (sis. 2 kpl) Patak’s Naanleipää
 • 2 dl turkkilaista jogurttia
 • 1 rkl tomaattisosetta
 • 1 rkl Patak’s Tikka Masala currytahnaa
 • 2 (tai maun mukaan) valkosipulinkynttä
 • n. peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
 • öljyä
 • puoli pakettia Paneer juustoa
 • tuoretta pinaattia
 • suolaa

Raita-kastike

 • 2 dl turkkilaista jogurttia
 • 1 pieni porkkana
 • n. 10 cm pala kurkkua
 • suolaa, pippuria
 • jeeraa eli juustokuminaa
 • chilijauhetta

Lämmitä uuni 225°C. Pilko valkosipulin kynnet ja inkivääri ja paista öljyssä pannulla. Lisää pannulle Patak’s Tikka Masala currytahna ja paista noin viiden minuutin ajan sekoitellen. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon tomaattisose ja mausta suolalla. Levitä naanleivän päälle jogurttitomaattikastike ja revi sen päälle Paneer juusto. Pirskottele naanleipien päälle valkosipuli-inkivääri- Tikka Masala-öljyä ja pestyjä pinaatin lehtiä. Mausta vielä rouhaisulla suolaa. Paista uunissa n. 6 minuuttia uunin tehosta riippuen, siten että juusto vähän sulaa ja naanleipä saa hiukan väriä.

Valmista sillä aikaa raita-kastike. Kuori porkkana, raasta se yhdessä kurkun kanssa, ja puristele kurkusta ylimääräiset nesteet pois. Sekoita raasteet turkkilaisen jogurtin joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja chilijauheella.

Levitä uunista tulleiden naanleipä pizzojen päälle vielä tuoretta pinaattia ja tarjoile ne yhdessä raikkaan raita-kastikkeen kanssa.

You may also like

Leave a Comment