Home herkku Maapähkinävoi-kaurakeksit – maukkaat välipalakeksit

Maapähkinävoi-kaurakeksit – maukkaat välipalakeksit

by Maailman makuja

Päivät kuluvat kotona etätöitä tehden, harrastukset on peruttu, elokuviinkaan ei voi mennä. Alat siivoamaan keittiön kaappeja ja ensimmäisenä otat ulos maapähkinävoipurkin, sitten kaurahiutaleet, sokerin… Tarkistat onko jääkaapissa munia… Maapähkinävoi-kaurakeksit pelastavat viikon kahvitauot!
Seuraavassa vaiheessa laitat uunin lämpeämään ja kaivat leivontakulhon esiin. Kaappien siivous saa väistyä maailman helpoimpien maapähkinävoi-kaurakeksien tieltä. Leipominen piristää ja pieni herkuttelu on aina paikallaan!

Maapähkinävoi-kaurakeksit
Koukuttavia maapähkinävoin makuisia keksejä!

Nämä maapähkinävoi-kaurakeksit ovat kuten todettua, todella yksinkertaiset valmistaa ja ainekset näihin kekseihin löytyvät lähes aina kaapista. Näitä voisi verrata kaupoista saataviin välipalakekseihin, sillä maapähkinävoi tekee näistä astetta täyttävämpiä proteiinin ansiosta ja näissä ei ole paljoa lisättyä sokeria. Nämä ovatkin hyviä välipaloja töiden lomassa tai pikkumakeita esimerkiksi päiväkahvin kanssa.

Näitä voit valmistaa myös yhdessä perheen pieniempien kanssa. Lapset voivat mitata ainekset ja sekoittaa ne kulhossa, uunin käytössä kannattaa kuitenkin olla mukana valvomassa. Leipomisen riemu ja omin käsin tekeminen on mieleistä, ja tällaisista yksinkertaisista leivontaresepteistä on helppoa aloittaa.

Voit maustaa näitä mielesi mukaan, esimerki suklaa- tai pähkinärouhe tai kuivatut karpalot sopisivat hyvin taikinan joukkoon ja niitä vaihtelemalla saat erimakuisia keksejä eri kerroilla. Jos lisäät esimerkiksi suklaarouhetta, vähennä suhteessa kaurahiutaleiden määrää, jotta taikina on helposti käsiteltävissä ja keksit pysyvät kasassa.
Nämä keksit ovat tällaisia perusversioita, sellaisia joihin löytyy ainekset aina kaapista, vaikka kaupassa ei olisi käyty hetkeen. Green Choicen luomu maapähkinävoita on onneksi aina kaapissa!

Maapähkinävoi-kaurakeksit
Green Choice maapähkinävoi antaa kekseille täyteläisen maun.

Maapähkinävoi-kaurakeksit

  • 1 dl Green Choice maapähkinävoita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl fariinisokeria/hunajaa tai muuta makeutusta
  • 1 kananmuna

Laita uuni kuumenemaan 175 ° C. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele taikina palloiksi, ja litistä pallot kekseiksi. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Herkuttele esimerkiksi etätöiden lomassa päiväkahviaikaan!

You may also like

Leave a Comment