Home herkku Makea Ystävänpäivän maapähkinävoifudge

Makea Ystävänpäivän maapähkinävoifudge

by Maailman makuja

Ystävänpäivä on huomenna, toivottavasti saatte viettää sitä rakkaiden kanssa – ja tietysti yhdessä herkutellen.
Tämä maapähkinävoifudge sopii herkullisuutensa ja makeutensa puolesta päivään paremmin kuin hyvin.

maapähkinävoifudge
Suussa sulavan herkullista maapähkinävoifudgea!

Nykyään kaupat pursuilevat erilaisia Ystävänpäivän suklaarasioita ja päivä on varmasti ottanut oman paikkansa joulusuklaiden ja pääsiäsmunien jälkeen yhtenä suurena merkkipäivänä herkkujen myynnissä. Jos kuitenkin haluat ilahduttaa ystävääsi, puolisoasi, isovanhempaasi tai ketä tahansa läheistäsi Ystävänpäivänä itse tehdyllä herkkulahjalla, suosittelen tekemään näitä maapähkinävoifudgeja. Nämä ovat taivaallisia.

Fudge on siitä ilahduttava herkku, että se on helppo ja nopea tehdä ja kuka tahansa varmasti pystyy siihen. Tietysti on vaativimpiakin fudgereseptejä, mutta tämä kondensoidusta maidosta tehty fudge on ainakin helppo ja yksinkertainen, eikä lämpömittarien kanssa tarvitse säätää. Sen kun vaan sekoitat ainekset keskenään ja kaadat vuokaan jähmettymään – itsetehdyt maapähkinävoifudget valmistuvat kuin itsestään ja ovat pian valmiina syötäväksi.

Tähän ihanan täyteläisen makeaan maapähkinävoifudgeen tarvitset vain kolme ainesosaa ja se on todella pienellä vaivalla valmista. Sulatat vaan kattilassa kaikki ainekset keskenään ja sekoittelet miedolla lämmöllä hetken aikaa, jonka jälkeen kaadat massan laakeaan astiaan. Tässä vaiheessa voit halutessasi koristella fudgelevyn esimerkiksi suklaarouheella, kookoshiutaleilla, pähkinärouheella tai millä haluatkaan. Tämän jälkeen fudgelevy laitetaan jääkaappiin jähmettymään noin viideksi tunniksi. Varsinainen valmistusaika on lyhyt, mutta fudgen jähmettymistä joutuu vähän odottelemaan. Lupaan kuitenkin, että se on sen arvoista.

maapähkinävoifudge
Maapähkinävoifudge sopii Ystävänpäivään.

Green Choice maapähkinävoit ovat luomutuotteita ja sisältävät 99,3 % paahdettua luomu maapähkinää, jonka lisäksi ripauksen merisuolaa. Voit käyttää niitä niin leivonnassa, ruoanlaitossa tai maistuvat ne myös ihan sellaisenaan. Maapähkinävoi sisältää paljon hyviä rasvoja ja vitamiineja, mm. E-vitamiinia, rautaa, antioksidantteja, kaliumia, proteiinia ja kuituja. Siksipä maapähkinävoi on terveellinen herkku, jota kannattaa nauttia hyvällä omalla tunnolla. Green Choice maapähkinävoita on tarjolla kahta erilaista versiota, sileää smooth versiota sekä pähkinänpalasia sisältävää crunchy versiota. Tässä ohjeessa olen käyttänyt sileää maapähkinävoita.

Näiden fudgejen avulla toivotan ihanaa Ystävänpäivää – nämä fudget ehdit vielä valmistaa huomiseksi ja ilahduttaa omia läheisiäsi makealla herkulla.

Maapähkinävoifudge valkosuklaalla

  • 200g Green Choice luomu maapähkinävoita (smooth versiota)
  • 1 tlk kondensoitua maitotiivistettä (Törsleffs)
  • 200g valkosuklaata (voit myös käyttää maitosuklaata tai tummaa suklaata mieltymyksesi mukaan)

Paloittele suklaa ja sulata kattilassa maapähkinävoin ja kondensoidun maitotiivisteen kanssa, samalla hyvin sekoittaen. Voitele noin 18 x 18 vuoka, lisää seos ja tasoita. Koristele halutessasi esim. suklaarouheella. Laita vuoka jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi. Paloittele jähmettynyt fudge kuutioiksi. Säilytä fudgea jääkaapissa, se kestää myös pakastuksen. Herkuttele!

You may also like

Leave a Comment