Home herkku Lohitahna – herkullinen pikkusuolainen

Lohitahna – herkullinen pikkusuolainen

by Maailman makuja
Lohitahna Heinz majoneesilla

Lohitahna on suussa sulava herkku, joka sopii tarjoiltavaksi pikkusuolaisena illanistujaisissa. Etenkin nyt tulevan viikonlopun Itsenäisyyspäivän tarjoiluihin tämä juhlava tahna sopii erityisesti. Tarjoile tahna yhdessä siemennäkkileivän, saaristolaisleivän tai ruisleivän kera, miksei myös ruokaisampana versiona uuniperunan täytteenä.

Lohitahna täyteläisellä Heinz majoneesilla
Lohitahna sopii erinomaisesti pikkusuolaiseksi joulunajan illanistujaisiin.

Täyteläinen Heinz Seriously Good majoneesi yhdessä raikkaan hapokkaan luonnonjogurtin kanssa antavat pohjan tälle tahnalle. Voit käyttää tähän niin kylmä- kuin lämminsavulohta tai graavilohta, mikä vaan itsellesi maistuu parhaiten. Raikkautta lohitahna saa tuoreesta tillistä ja ruohosipulista sekä tietenkin lohen ystävästä sitruunasta. Tahna valmistuu muutamassa minuutissa, mutta sen kannattaa antaa maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Lohitahna on herkullinen pikkusuolainen.
Lohitahna saa makua Heinzin Seriously Good majoneesista ja raikkautta luonnonjogurtista.

Tällainen yksinkertaisen helppo, mutta erittäin maukas sormisyötävä, on loistava tarjottava pikkujouluaikana illanvietoissa. Nyt kun ei kuitenkaan saa monen hengen voimin kokoontua, saa nauttia lohitahnaleipäsiä itse enemmän. Ja kyllä tätä kannattaa tehdä ihan vain itseäänkin ajatellen, vaivaa tämän valmistukseen ei paljoa vaadita. Sopivan yksinkertainen, mutta juhlava annos valmistettavaksi mihin hetkeen tahansa.

Tässä helppo resepti pimeisiin joulukuun iltoihin nautittavaksi. Suosittelen valmistamaan tätä heti tulevana viikonloppuna. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Lohitahna

  • 300g lohta (lämminsavu, kylmäsavu tai graavi)
  • 1 dl Heinz Seriously Good majoneesia
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • Puolikkaan luomusitruunan mehu
  • Tuoretta tilliä
  • Tuoretta ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Riivi lohi pieneksi ja yhdistä muiden ainesten kanssa sekaisin. Anna maustua hetki jääkaapissa, ja tarjoile yhdessä siemennäkkileivän kanssa tai vaikka uuniperunan täytteenä. Nauti!

You may also like

2 comments

Karoliina 12/06/2020 - 17:04

Lohitahna, ja lyttyperunat testattu tänään! Molemmat ihan hittejä. Kaikki tykkäsi tosi paljon, kiitos.

Reply
Jenny 12/09/2020 - 15:10

Ihana kuulla, kiva että maistui! 🙂

Reply

Leave a Comment