Home meksikolainen Lämmittävä meksikolainen tomaattikeitto

Lämmittävä meksikolainen tomaattikeitto

by Jenny
meksikolainen tomaattikeitto

Nyt kaivataan chiliä ja ruokaa, joka lämmittää. Meksikolainen tomaattikeitto on vastaus tähän toiveeseen. Pohjana tässä on chilinen mustapapu-tomaattikeitto, joka jo itsessään on maittava ja ravitseva versio tomaattikeitosta. Meksikolaisen fiiliksen ja fiestan tunnelman keittoon tuo lisukkeet; Indianin nachot, avokado, feta sekä korianteri.

meksikolainen tomaattikeitto
Herkullisen meksikolaisen tomaattikeiton kruunaa kunnon höysteet.

Meksikolainen tomaattikeitto on kukkaroystävällistä ruokaa, ja sitä on helppo tehdä kerralla iso satsi. Mikään ei ole mukavampaa, kun näinä hyytävinä syksyisinä päivinä kaivaa jääkaapista lämmittävää keittoa illalliseksi. Salonkikelpoisen ja entistä täyttävämmän tästä tomaattikeitosta tekevät lisukkeet, jotka ovat suuressa roolissa. Itse ainakin tykkään, että keitossa on jotain pureskeltavaa, jolloin jotenkin tuntuu, että ruoka myös pitää nälkää paremmin. Suuri suositus siis pitää Indianin nachopussia aina kaapissa, ja laittaa nachoja keiton kuin keiton päälle rouskittavaksi lisukkeeksi.

meksikolainen tomaattikeitto
Nam mikä ihana annos!

Nachot todistetusti maistuvat myös herkuteltavaksi ihan sellaisinaan salsan kera, tai miltä kuulustaisi tämä herkullinen nachopelti vaikka iltapalaksi, jos nachoja keittoaterian jälkeen vielä pussista löytyy. Onneksi näitä nachoja myydään myös isossa 450g pussissa, josta varmasti riitää molempiin herkullisiin aterioihin. 🙂

meksikolainen tomaattikeitto Indian nachot
Indianin nachot sopivat herkuteltavaksi sellaisenaan tai lisukkeena keitton meksikolaisen tomaattikeiton päälle.

Tiesitkö muuten, että Indianin nachot ovat ensimmäisiä Suomen markkinoille rantautuneita nachoja, ja ovat rikastuttaneet suomalaista ruokakulttuuria jo -90-luvulta lähtien? Nyt tiedät, joten eiköhän tehdä tätä kaikilla ihanilla höysteillä aateloitua keittoa ruoaksi vaikka heti tänään!

Meksikolainen tomaattikeitto Indian Nachoilla

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 2 prk tomaattimurskaa (esim. Heinz) (390g x2)
  • vajaa 1 prk vettä (tomaattimurska purkki hyvä huuhtoa näin)
  • 1 porkkana
  • 1 tl sokeria
  • 1 prk mustapapuja (230g)
  • 1 prk säilyke- tai pakastemaissia (140g)
  • suolaa ja pippuria
  • Indian Nachoja
  • avokadoa
  • fetajuustoa
  • korianteria

Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä kattilassa juustokuminan ja chilijauheen kanssa. Lisää punaviinietikka ja sekoittele. Kaada tomaattimurskat kattilaan, lisää vajaa purkillinen vettä ja ripaus sokeria, mausta suolalla ja pippurilla. Raasta porkkana ja lisää keittoon. Anna porista n. 10 minuuttia. Jos haluat, voit tässä vaiheessa surauttaa keiton sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Huuhtele mustapavut ja lisää yhdessä maissien kanssa keittoon. Anna vielä kiehua muutaman minuutin ajan, jotta pavut ja maissi lämpenevät. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lisää keittoannoksen päälle runsaasti Indian nachoja, avokadosiivuja, murusteltua fetajuustoa sekä korianteria. Fiestat voivat alkaa!

You may also like

Leave a Comment