Home herkku Kookos-chiavanukas mansikoilla

Kookos-chiavanukas mansikoilla

by Maailman makuja

Kesän parasta antia ovat kotimaiset tuoreet marjat. Mitä jos ne yhdistäisi eksoottiseen kookokseen?

kookos-chia vanukas mansikoilla
Ihana kesäinen aamu- tai välipala on katettu!

Kotimaiset makeat mansikat ja täyteläisen eksoottinen kookos – näistä syntyy herkullinen ja ravitseva kookos-chiavanukas. Chiavanukas on helppo valmistaa, ja se pitää nälän loitolla pitkään, joten se on oiva aamu- tai välipala. Tuoreet kotimaiset marjat tekevät tästä chiavanukkaasta kesäisen, mutta tätä voi tuunata sesonkien ja omien mieltymyksien mukaan mihin vuodenaikaan tahansa sopivaksi. Täyteläisen ja aavistuksen makean kookoksen makupariksi sopii hyvin raikkaat hedelmät kuten esimerkiksi tuore ananas tai mango, mutta mitä tahansa lempimarjoja tai -hedelmiä voi hyvin käyttää mansikoiden ohella.

Go-Tan kookosmaito kookos-chiavanukas
Go-Tanin luomu kookosmaito on raikasta, ja sopii siten hyvin pohjaksi chiavanukkaalle.

Go-Tanin luomu kookosmaito on maultaan aavistuksen makeaa, mutta silti raikasta, eikä jätä kitalakeen rasvaista ”kerrosta”. Suolaisten ruokien ohella se sopii hyvin käytettäväksi myös makeaan leivontaan tai jälkiruokiin.
Chia-siemenet sisältävät paljon proteiinia, kuitua sekä omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, ja ovat siten täynnä hyviä ravinteita. Chia-siemenet turpoavat nesteessä, joten ihan heti valmistuksen jälkeen tätä kookos-chiavanukasta ei voi syödä. Vanukkaan voi kuitenkin tehdä esimerkiksi edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään ja odottamaan aamua, jolloin kiireessä ei tarvitse muuta kuin ottaa kookos-chiavanukaspurkki ulos jääkaapista ja terveellinen ja herkullinen aamupala on katettu. Chiavanukas sopii myös hyvin mukaan otettavaksi esimerkiksi piknille – mikäs sen ihanampaa näin kesällä onkaan kuin ulkona syöminen auringon lämmittäessä.

kookos-chiavanukas
Herkullinen kookos-chiavanukas.
Tuoreet mansikat maustavat kookos-chiavanukkaan
Tuoreet kotimaiset mansikat maistuvat ihanalta kookos-chiavanukkaan kanssa.

Tässä resepti helppoon ja yksinkertaiseen kookos-chiavanukkaaseen. Kannattaa kokeilla!

Kookos chia-vanukas

1-2 annosta

  • 250 ml Go-Tan kookosmaitoa (1 purkki)
  • 3 rkl chia-siemeniä
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • halutessasi lisämakeutusta, esim. vaahterasiirappia tai hunajaa
  • kotimaisia mansikoita (tai muita lempimarjojasi tai -hedelmiäsi)
  • limen mehua

Sekoita kookosmaidon joukkoon chia-siemenet ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli odottamaan aamua. Murskaa mansikoita haarukalla rikki ja sekoita niiden joukkoon limen mehua. Laita mansikkasurvosta kulhon tai lasin pohjalle, kaada päälle kookos-chiavanukasta ja tee toinen kerros samalla tavalla. Koristele mansikkasiivuilla ja cashewpähkinöillä tai muilla mieleisilläsi lisukkeilla.
Nauti sitten ravitsevasta aamu-, väli- tai iltapalasta.

You may also like

Leave a Comment