Home lisuke Kirkas perunasalaatti Gaea tuotteilla

Kirkas perunasalaatti Gaea tuotteilla

by Maailman makuja
Gaea kalamata oliviit maustavat perunasalaatin

Uudet perunat ovat alkukesästä parhaita ihan sellaisenaan tillin, voisulan ja ehkä sillin kera, mutta jos jossain vaiheessa kesää haluat vaihtelua perunalisäkkeelle kokeile tätä herkullisen suolaisen raikasta kirkasta perunasalaattia.

Gaea perunasalaatti
Ihana kesäpäivän lounas – perunasalaatti Gaea kalamata oliiveilla.

Juju tässä salaatissa on suolaisissa Gaea oliiveissa, jotka antavat salaattiin kaivattua särmää ja suolaisia sattumia. Kastike perunasalaattiin valmistuu laadukaasta Gaea oliiviöljystä, joka ei kaipaa rinnalleen kuin hieman happoa sitruunamehusta ja valkoviinietikasta sekä pienen turauksen (kokojyvä)sinappia tuomaan viimeisen silauksen.
Tähän voi hyvin käyttää niin Gaea kalamata oliiveja tai Gaea vihreitä oliiveja, oman mielen ja maun mukaan. Itse laitoin tähän kalamata oliiveja niiden tumman värin vuoksi, jotta ne erottuvat edukseen perunoiden joukosta. Öljynä käytin Gaean Sitia oliiviöljyä, joka on tuotettu Kreetan alueen oliiveista, ja on maultaan hedelmäisen aromaattinen ja miedon pippurinen. Täydellinen pohja perunasalaatin kastikkeelle.

Gaea perunasalaatti
Perunasalaatti Gaean laadukkailla oliiveilla ja oliiviöljyllä.
Laadukkaat perunasalaatin raaka-aineet
Ainekset perunasalaattiin ovat yksinkertaiset, mutta laadukkaat.

Tämä perunasalaatti valmistuu esimerkiksi eilen keitetyistä ja ylimääräiksi jääneistä uusista perunoista. Mutta koska uusia perunoita harvemmin jää yli, kannattaa tähän keittää ihan oma satsi perunoita, sen verran hyvää tämä raikas kirkas perunasalaatti on. Kirkas perunasalaatti sopii oivasti esimerkiksi savu- tai loimulohen pariksi tai ihan sellaisenaan kevyenä kesälounaana. Perunasalaatin voi hyvin myös valmistaa etukäteen odottamaan iltanuotiota, jolloin makkarat paistuvat Suomen yöttömässä kesäyössä. Tämän ihanan perunasalaatin ohjeen myötä toivotan kaikille aurinkoista ja rentouttavaa Juhannusta, muistakaa grillata ja nauttia kesän antimista!

Gaea kalamata oliviit maustavat perunasalaatin
Gaea Kalamata oliviit tuovat perunasalaattiin suolaista särmää.

Kirkas perunasalaatti Gaea oliiveilla

  • 1 1/2 kg uusia perunoita
  • 1 1/2 dl Gaea Oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 3 tl kokojyväsinappia
  • 150g Gaea oliiveja (pussillinen)
  • kevätsipulia
  • basilikaa

Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Jos käytät uusia perunoita, lisää perunat kiehuvaan veteen, jotta kypsyessään ne säilyvät pehmeinä. Jäähdytä.

Valmista kastike. Mittaa Gaea oliiviöljy, sitruunamehu, valkoviinietikka ja sinappi astiaan ja sekoita. Lisää suola ja pippuri. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Silppua kevätsipuli ja puolita Gaea oliviit. Pilko keitetyt perunat koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan. Yhdistä kaikki ainekset ja lisää päälle runsaasti tuoreita yrttejä. Viimeistele lorauksella Gaea oliiviöljyä ja tarjoile grilliruoan kera esimerkiksi Juhannuspöydässä tai sellaisenaan kevyenä kesälounaana.

Perunasalaatti Juhannukseen
Hyvää Juhannusta!

You may also like

Leave a Comment