Home aasialainen Kevätmenu: parsarisotto ja kookospannacotta

Kevätmenu: parsarisotto ja kookospannacotta

by Jenny

Kevät on täällä, sen kertoo kauppojen hyllyillä majailevat ihanat vihreät tankoparsat. Niistä pitää nauttia nyt kaikin mahdollisin tavoin, joten parsarisotto pääsi paraatipaikalle tässä keväisessä menussa yhdessä herkullisen eksoottisen kookospannacotan kanssa. Risoton voi tehdä vallan mainiosti Blue Dragon sushiriisistä, jonka riisinjyvät ovat pyöreähköjä ja lyhyitä. Kookospannacotta taas valmistuu yksinkertaisesti muutamasta raaka-aineesta, pääosassa Blue Dragon kookosmaito.

parsarisotto sushiriisiin valmistettuna
Risotto onnistuu vallan mainiosti sushiriisistä valmistettuna

Pääsiäinen on kevään suurin ruokajuhla, ja silloin on ihana kokkailla pidemmän kaavan mukaan. Parsarisotto sopii sitruunaisen raikkautensa ansiosta hyvin osaksi Pääsiäisen juhlavampaa ateriaa. Alkuruoaksi risoton pariksi sopisi hyvin vaikka raikkaat vietnamilaiset kesärullat. Sitruksinen kookospannacotta mangolla olisi täydellinen lopetus aterialle. Menu, joka ei ole liian tuhti, vaan täynnä kevään sesongin raaka-aineita yhdistettynä aasialaisiin makuihin.

parsarisotto ja kookospannacotta Pääsiäiseen
Sitruksinen kookospannacotta sopii hyvin parsarisoton jälkiruoaksi.

Risoton valmistaminen ei ole vaikeaa, kunhan muistaa muutaman oleellisen seikan. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja valuvaksi, käytä siis riittävästi nestettä, jottei risotto kuivu. Pannacotta valmistuu hyvin yksinkertaisesti kaikki ainekset kiehauttamalla ja sitten jääkaapissa hyydyttämällä. Tässä on jälkiruoka, joka onnistuu aloittelevaltakin kokilta varmasti!

Nauttikaa kevään ihanasta ruokajuhlasta herkutellen. Muita herkullisia ruokaideoita löydät täältä blogista selaamalla. Miltä kuulostaisi esimerksiki itse tehty sitruunajäätelö?

Parsarisotto

  • 3-4 dl Blue Dragon sushiriisiä
  • 2 sipulia
  • 500 g vihreää parsaa
  • Oliiviöljyä
  • Voita
  • 2 dl valkoviiniä (voi jättää myös pois ja käyttää enemmän kasvislientä)
  • 8-10 dl kasvislientä (voi tarvita myös lisää)
  • Sitruunan mehu ja kuorta
  • Parmesania
  • Tuoreita yrttejä

Silppua sipuli ja esikäsittele parsat; napsauta kovat kannat pois ja pese huolellisesti, leikkaa parsat. Paista parsoja öljyssä, kunnes ne pehmenevät hiukan ja siirrä sitten odottamaan. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Laita isoon paistinpannuun loraus öljyä sekä voinokare. Kuullota sipulit ja lisää riisit joukkoon, paista hetken aikaa, varo kuitenkaan polttamasta/ruskistamasta niitä. Lisää valkoviini (tai kasvislientä) riisien ja sipulin joukkoon ja anna imeytyä, sekoittele seosta. Lisää kasvislientä pannulle ja sekoittele, anna muhia kunnes liemi on imeytynyt riiseihin ja lisää sitten lisää. Toista, kunnes kasvisliemi on käytetty ja riisi on kypsää. Muista, että risoton kuuluu jäädä löysäksi. Lisää sitten pannulle esikäsitellyt parsat ja raastettu parmesanjuusto. Koristele tuoreilla yrteillä sekä sitruunankuorella.

Kookospannacotta

  • 400 ml Blue Dragon kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • tuoretta mangoa
  • tuoretta sitruunamelissaa

Kiehauta kookosmaito, vesi, sitruunan mehu ja -kuoriraaste sekä sokeri kattilassa. Anna kiehua noin minuutin ajan sekoitellen. Kaada annosmaljoihin ja anna jäähtyä hetki. Siirrä jääkaappiin hyytymään noin 4 tunnin ajaksi. Koristele tuoreella mangolla sekä sitruunamelissan lehdillä. Nauti!

You may also like

Leave a Comment