Home aasialainen Kanawok – kiinalainen uusi vuosi

Kanawok – kiinalainen uusi vuosi

by Maailman makuja
kanawok

Kiinalaista uutta vuotta juhlitaan taas, virallinen päivä on huomenna 11.2. ja siitä alkaa Härän vuosi. Vaikka tänä vuonna suurempia juhlallisuuksia ei järjestetä, voi uutta vuotta silti juhlistaa kotioloissa vaikka kokkaillen. Kanawok, tuo helppo ja herkullinen ruoka valmistuu Blue Dragonin tuotteilla nopeasti, ja sopii mainiosti myös juhlavampaan hetkeen tarjottavaksi.

kanawok
Kanawok sopii niin kiinalaisen uuden vuoden kuin mihin tahansa arkipäivään!

Wokkaaminen on helppoa Blue Dragonin tuotteiden avulla, ja kuka tahansa voi tehdä herkullista wokkia. Ensin paistat haluamasi proteiinin, esim. kanan. Sitten lisäät värikkäät kasvikset ja lopuksi valitsemasi Blue Dragon wok-kastikkeen. Kanawok tarjoillaan Blue Dragon munanuudelin kanssa ja siten täyttävä, herkullinen ja helppo ateria on valmis alle 15 minuutissa! Wokkaus on helppoa ja hauskaa, ja lopputuloksena on terveellinen ateria.

Kanawok Blue Dragon munanuudeleilla
Blue Dragon munanuudelit ova hyvä pohja mille tahansa wokille.

Wokkaus on siitä kivaa, että siihen voi käyttää joka kerta eri kasviksia, proteiinin lähdettä ja wok-kastiketta, niin aina tulee vähän erimakuista. Kyllästymiseen ei siis ole vaaraa, Blue Dragonilla on nimittäin valikoimissaan kahdeksan eri wok-kastiketta. Löytyy mm. Coconut&Lime, Sweet&Sour, Hoisin, Sweet Chili ja monia muita makuja, joista varmasti löytyy oma lempikastike. Wokkaamiseen on olemassa helppo kaava 1-2-3; ensin paista proteiini, sitten kasvikset ja viimeiseksi lisää wok-kastike. Helppoa ja takuulla herkullista!

kanawok Blue Dragon tuotteilla
Kanawok on värikäs ja herkullinen ruoka, joka valmistuu nopeasti.

Tiedätkö, mikä sinä olet kiinalaiselta horoskoopiltasi? Entä mikä on sinun lempi kiinalainen ruokasi?

Kanawok helpolla kaavalla 1-2-3

  • n. 350g kanaa
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • sokeriherneitä
  • 1 chili
  • haluamasi Blue Dragon wok-kastike, esim. Chop Suey
  • 0,5-1 pkt Blue Dragon munanuudeleita
  • limen mehua
  • suolaa tarpeen mukaan
  • tuoretta korianteria

Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi suikaleiksi. Lämmitä wok/paistinpannu todella kuumaksi ja lisää öljy. Paista kana ja mausta suolalla. Lisää suikaloidut porkkanat ja paprikat sekä hienonnettu chili. Wokkaa, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet, niihin saa jäädä aavistus purutuntumaa. Keitä sillä välin munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää wok-kastike pannulle kanan ja vihannesten joukkoon ja sekoita kunnolla. Lisää sokeriherneet ja limen mehu. Kaada nuudelit wokin joukkoon ja pyörittele sekaisin. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile höyryävän kuuma wok heti esimerkiksi Blue Dragonin Sweet Chili kastikkeen kera.

You may also like

Leave a Comment