Home herkku Itse tehdyt ranskalaiset – Heinzilla tottakai

Itse tehdyt ranskalaiset – Heinzilla tottakai

by Maailman makuja
ranskalaiset Heinz ketsupilla

Ranskanperunat eli ranskalaiset ovat ihania ja maistuvat varmasti jokaiselle. Nyt niistä voi taas nauttia, kun uusien perunoiden paras sesonki on jäämässä taakse, ja perunaa tekee mieli syödä taas muutenkin kuin vain keitettynä. Ranskalaiset maistuvat lisukkeena niin kalalle fish&chips tyyppisesti kuin liha-/falafelpullilekin, mutta parasta on syödä ranskanperunat yksinään hyvän ketsupin kanssa. Ja mikäs muukaan olisi oikea ketsuppi tähän tarkoitukseen kuin Heinzin tomaattiketsuppi.

ranskalaiset
Ranskalaiset maistuvat jokaiselle – Heinzilla tottakai.

Ranskalaiset mielletään enemmän ehkä pakastealtaan tuotteeksi tai ravintolassa nautittavaksi, mutta kotioloissa pystyy myös alusta asti valmistamaan rapeita ja meheviä ranskalaisia ilman uppopaistamista. Muutama kohta kannattaa pitää mielessä ranskalaisia valmistaessa, jotta lopputulos ei ole pellillinen lötköjä perunatikkuja, vaan oikeasti rapsakoita ja herkullisia ranskanperunoita.

Ranskanperunoiden tekeminen kannattaa aloittaa saman kokoisten perunoiden valitsemisella, jotta tikuista saa leikattua saman kokoisia, jotka taas kypsyvät samaan aikaan. Perunat pestään hyvin, eikä kuorita jos halutaan maalaistyyppisiä ranskanperunoita. Perunat leikataan noin 0,5 cm paksuisiksi tikuiksi, jotka laitetaan kylmään veteen likoamaan. Perunatikkujen liottaminen kylmässä vedessä saa turhan tärkkelyksen irtoamaan niistä pois, jolloin ranskalaisista tulee uunissa rapeampia. Tätä kohtaa ei kannata jättää välistä, jos vaan aika antaa periksi. Huomaat kyllä eron, jos et ole aiemmin liottanut perunoita.

Liottamisen jälkeen perunat kuivataan huolella, ja öljyssä pyöritellyt ranskalaiset asetellaan pellille väljästi niin, että jokaisella tikulla on tilaa kypsyä rapsakaksi.

Suolaa ja mausteita saa käyttää reilusti, sillä ranskanperunoiden kuuluu maistua maukkailta. Makea ja hiukan etikkainen ketsuppi kruunaa makuelämyksen. Yhdistelmä, joka elää ikuisesti – ranskanperuna ja ketsuppi. Heinzin ketsuppi valmistetaan perinteisellä jo vuodesta 1876 peräisin olevalla reseptillä. Siihen käytetään vain parhaita laadukkaita tomaatteja, jolloin makukin on laadukkaan täyteläinen.

ranskalaiset Heinz ketsupilla
Ranskalaiset eivät tarvitse muuta kuin Heinz ketsuppia.

Mitä sitä yksinkertaista asiaa muuttamaan, laadukas ketsuppi ja laadukkaat ranskalaiset kruunaavat viikonlopun aloituksen tänä elokuun viimeisen viikonlopun aattona!

Kotitekoiset ranskalaiset

  • 500 g kiinteitä perunoita
  • öljyä
  • suolaa
  • haluamiasi mausteita, esim. valkosipulimaustetta, mustapippuria

Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Laita perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi. Kuivaa perunat huolellisesti talouspyyhkeeseen. Lämmitä uuni 225°C.
Pyörittele perunatikut öljyssä ja lisää suola (halutessasi muut mausteet). Levitä tasaisesti uunipellin päälle niin, etteivät ne olisi päällekkäin. Tällä tavalla saat rapeampia ranskalaisia, kun jokaisella perunatikulla on tilaa kypsyä rapsakaksi. Peltiä ei siis kannata ängetä liian täyteen. Paista ranskalaisia noin puoli tuntia välillä käännellen. Lisää valmiisiin ranskalaisiin halutessasi lisää mausteita ja tarjoile ainoan oikean ketsupin, Heinzin kanssa.

You may also like

Leave a Comment