Home aasialainen Ihanan pehmeän tulinen Red Curry

Ihanan pehmeän tulinen Red Curry

by Maailman makuja

Lämmittävää, lohduttavaa ja mausteista reseptiä vailla? Tämä lempeän tulinen punainen curry tofulla lämmittää niin kehoa kuin mieltä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Red curry
Polttavan tulinen, mutta samalla kermaisen täyteläinen red cury.

Lohduttavia ruokia tällä hetkellä tekeekin mieli. Tilanne maailmalla on mikä on, mutta syödä kuitenkin pitää joka tapauksessa. Tämä kookosmaitopohjainen curry on myös siitä hyvä ruoka tähän hetkeen, että kookosmaito säilyy hyvin ja niitä on mahdollista pitää kaapissa odottamassa tilannetta, kun kauppaan ei millään viitsisi lähteä.

Monet aasialaiset ruoat ovat mausteisia ja niiden tulisuutta voi itse säädellä chilin määrää lisäämällä tai vähentämällä. Aina kuitenkaan ei kaupasta ostettavista tuoreista chileistä tiedä, kuinka tulisia ne todellisuudessa ovat, vaikka hyllyn reunassa olisikin maininta tulisuusasteesta. Tässä tapauksessa valmiit sekoitukset ovat oiva ja kätevä tapa lisätä ruokaan omiin mieltymyksiin sopivaa makua. Tässä reseptissä on käytetty Blue Dragonin Red Curry paste currytahnaa, joka on tulisuusasteeltaan medium. Aivan hyvin voit vaihtaa myös tulisempaan vihreään currytahnaan, jos mielesi tekee vielä tulisempaa ruokaelämystä.

Tulinen ruoka lohduttaa.

Oli tulisuutta sitten paljon tai vähän, Blue Dragonin kookosmaito pyöristää ja pehmentää makupalettia ja tuo ruokaan ihanaa kermaisuutta. Tofun lisäksi curry sisältää paljon raikkaita kasviksia, voit vaihdella niitä oman mieltymyksesi mukaan. Ihana kylmän päivän lämmittävä ruoka on helppo, maukas ja vie sinut matkalle aasialaisille ruokakojuille – nyt kun sinne muuten ei voi matkustaa.

Thaimaalainen punainen curry tofulla

  • 200 g tofua
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl Blue Dragon Thai Red Curry Paste punaista currytahnaa
  • 400 ml Blue Dragon Coconut milk kookosmaitoa
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1 pieni parsakaali
  • sokeriherneitä
  • suolaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl sokeria

Valmistus:

Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuivalla pannulla, jotta tofu saa paistopinnan. Siirrä tofut syrjään odottamaan.
Kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet, siirrä myös ne syrjään odottamaan.
Lisää kuumalle pannulle öljy. Paista currytahnaa noin minuutin ajan, jotta maut vapautuvat. Lisää kookosmaito ja sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Lisää sipulit, pilkotut paprikat, kesäkurpitsat ja parsakaalit ja anna hautua noin 7 minuutin ajan. Lisää sitten tofut ja sokeriherneet ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan.
Maista ja mausta tarvittaessa suolalla, kalakastikkeella ja sokerilla, tasapainottaaksesi makuja. Tarjoile riisin kera.
Toivottavasti tämä ateria lämmittää niin mieltä kuin kehoa ja piristää synkimpinäkin hetkinä.

You may also like

Leave a Comment