Home meksikolainen Huevos rancheros – meksikolaiset aamiaistortillat

Huevos rancheros – meksikolaiset aamiaistortillat

by Maailman makuja
Huevos rancheros, eli meksikolaiset aamiaistortillat

Tykkäätkö sinäkin panostaa rauhallisina aamuina kunnon aamupalaan? Sellaiseen, jonka voimin jaksaa pitkälle päivään. Nämä Indian tortilloihin tehdyt meksikolaiset aamiaistortillat, Huevos rancheros, ovat tuhti ja energiaa antava aamupala. Nämä sopivat toki myös lounaaksi tai päivälliseksi, mutta Meksikossa näillä herkutellaan tyypillisesti aamulla.

huevos rancheros
Huevos rancheros on värikäs ja täyttävä aamupala.

Huevos rancheros on täyttävä, ja näyttävä aamupala, joka pitää nälän loitolla pitkään. Se pitää sisällään proteiinipitoista paputomaattisalsaa ja kananmunaa, hyviä rasvoja avokadon muodossa sekä makua fetajuustosta. Raikkautta tuovat tuoreet tomaatit, sekä tietysti korianteri, jonka voi korvata esimerkiksi lehtipersiljalla. Meksikossa annokseen käytetään perinteisesti meksikolaista juustoa Queso frescoa, mutta sen voi vallan hyvin korvata niin fetajuustolla kuin esimerkiksi cheddarilla, joita löytyy pienemmistäkin lähikaupoista.

huevos rancheros
Indian hot salsa maustaa tomaatti-papukastikkeen.

Itse rakastan aitoa meksikolaista ruokaa, joten tämä annos nousi heti yhdeksi suosikikseni yhdessä nachopellin kanssa. Meksikolainen ruoka on siitäkin hyvää, että näihin voi yleisesti käyttää mitä vaan kasviksia mitä jääkaapista sattuu löytymään. Myös eilisen päivän tähteitä voi hyvin hyödyntää, jolloin syntyy ekologista hävikkiruokaa. Fiksua, kun mitään ei tarvitse heittää jääkaapista roskiin vaan hyödyntää uusiin innovatiivisiin aterioihin, kuten tähän aamiaistortilla annokseen.
Meillä tästä aamiaisesta jäi sen verran aineita yli, että sunnuntain herkkuaamupala muuttui maanantain pikalounaaksi burritojen muodossa. Testattu ja hyväksi todettu siis myös niin. Kaikki kun yleensäkin maistuu hyvältä tortillalettuun käärittynä ja Indian salsalla maustettuna, niin myös edellispäivän aamupala.

huevos rancheros
Indianin tuotteilla makumatka Meksikoon onnistuu helposti kotikeittiössä

Indianin tortillat ovat sen verran suuria, että pienempään aamupala nälkään annoksen voi puolittaa ja jakaa aamiaispöydän toisella puolella istuvan kesken. Sanoisin kyllä, että tämä on niin hyvää ja vaihtelua perinteisiin puuro-, leipä- tai smoothieaamupaloihin, että kerran kun tätä tekee haluaa varmasti syödä koko annoksen. Speciaali aamiasannos vapaapäivän aamuihin, Huevos rancheros.

Huevos rancheros

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • öljyä
  • juustokuminaa
  • korianterijauhetta
  • 1 prk Indian salsa hot/medium
  • 300 g tomaattimurskaa
  • 1 tölkki (380g) mustapapuja
  • suolaa, mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 4 Indian Grilled tortillalettua
  • yksi kananmuna per syöjä
  • avokadoa
  • fetaa
  • tomaattia
  • korianteria

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä ja ripottele joukkoon juustokumina ja korianterijauhe. Lisää pannulle tomaattimurska sekä Indian salsa, ja anna porista hetki. Huuhtele mustapavut ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää suolaa, pippuria ja ripaus sokeria. Sokeri pehmentää tomaattikastikkeen kitkeryyttä ja pyöristää makua. Anna paputomaattikastikkeen porista vielä miedolla lämmöllä hetki, kunnes pavut lämpenevät.
Pilko avokadot, tomaatit ja feta. Paista kananmunat sunny side up, eli keltuaiset saavat jäädä löysiksi.
Lämmitä tortillat joko uunissa, tai mikrossa.
Kokoa annos levittämällä tortillan päälle papu-tomaattikastiketta, paistettu kananmuna, avokado- ja tomaattilohkoja, murusteltua fetaa sekä tuoretta korianteria. Nauti kiireettömästä aamupalahetkestä herkullisen annoksen äärellä.

You may also like

Leave a Comment