Home herkku Herkulliset kukkakaaliwingsit leffailtaan

Herkulliset kukkakaaliwingsit leffailtaan

by Maailman makuja
kukkakaaliwingsit

Oletko jo kokeillut suuren suosion saaneita kukkakaaliwingsejä? Kukkakaaliwingsit ovat kuin innoittajansa chicken wingsit, ellei jopa parempia! Näiden syöminen ei ole ihan yhtä sottaavaa puuhaa kuin kanansiipien, riippuen toki kuinka paljon kastikkeita ja dippejä käyttää. Alkukantaista käsillä syömistä, ja suupielien kastikkeesta nuolemista tämä kuitenkin on. Ei ehkä siisteintä juhlapäivällisruokaa, mutta oivaa naposteltavaa television ääreen. Ja mikäs nyt näin syysmyrskyjen pauhatessa olisikaan parempaa tekemistä, kuin käpertyä sohvan nurkkaan hyvien eväiden ja elokuvan ääreen.

kukkakaaliwingsit
Rapean tahmaiset kukkakaaliwingsit.

Kukkakaaliwingsit saavat wingseille ominaista makua Frank’s red hot chilikastikkeesta, joka on aitoja, puhtaita raaka-aineita sisältävä chilikastike. Kastikkeeseen on käytetty vain premium-laatuisia cayennepippureita ja laadukkaat raaka-aineet todella maistuvat. Ei ihme, että kastike on Yhdysvaltojen suosituin chilikastike. Tällaisia kastikkeita käytettäessä, jotka sisältävät vain puhtaita aitoja raaka-aineita, ruoan maku ei peity aromivahventeiden ja muiden lisäaineiden alle, vaan ruoka maistuu freesiltä ja siltä miltä sen kuuluukin maistua.

Frank’sillä on perinteisen red hot chilikastikkeen lisäksi Suomen markkinoilla myös Red hot Buffalo wings kastike, jossa on on käyttövalmis kastike siiville. Tähän voit dipata näitä kukkakaaliwingsejä tai chicken wingsejä jolloin ne maistuvat aivan kuten ravintolassa tarjottavat siivet.

kukkakaaliwingsit Frank's red hot kastikkeella
Frank’s Red Hot kastike on niin hyvää, että pullo tyhjenee nopeasti.

Kukkakaaliwingsit ovat helppo valmistaa uunissa kotioloissa. Vaikein osuus tässä varmasti on malttaa antaa kypsien wingsien jäähtyä hetken uunista oton jälkeen, jottei polta suutaan. Tämä toden totta voi olla vaikeaa, sen verran hyvä tuoksu keittiössä leijailee kun näitä kukkakaaliwingsejä valmistaa. Vesi hierahtaa kielelle ja saa vatsan kurnimaan. Eiköhän siirrytä reseptin pariin, jotta päästään mahdollisimman pian nauttimaan ja napostelemaan sohvan nurkkaan!

kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti kotona
Kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti kotikeittiössä.

Kukkakaaliwingsit Frank’s Red Hot chilikastikkeella

  • 1 kukkakaali

Leivitystaikina:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • noin 1 ½ dl vettä
  • 4 rkl Frank’s red hot chilikastiketta
  • 1 rkl öljyä

Laita uuni lämpiämään 220°C. Irrota kukkakaalista nuput melko isoiksi paloiksi, huuhtele ne.
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet kulhossa ja lisää ensin 1 dl vettä ja tarpeen mukaan loput ½ dl. Leivitystaikinan tulee olla juoksevaa, mutta tarpeeksi paksua.
Dippaa kukkakaalinuput taikinaan ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Paista wingsejä noin 20 minuuttia. Sekoita Frank’s red hot chilikastike ja öljy keskenään. Ota wingsit uunista ja kaada chili-öljykastike niiden päälle samalla wingsejä käännellen. Paista vielä noin 5 minuutin ajan mahdollisesti grillivastuksien alla.
Tarjoile kukkakaaliwingsit majoneesin ja dippivihannesten – miksei myös vaikka ranskalaisten – kanssa. Rohkeimmat sekoittavat myös majoneesin joukkoon tujauksen chilikastiketta.
Varo polttamasta suutasi!

You may also like

Leave a Comment