Home lisuke Gaea oliivi-avokadotahna

Gaea oliivi-avokadotahna

by Maailman makuja

Pidätkö oliiveista? Yleensä niistä joko rakastaa tai niitä inhoaa, minäkin olen vasta muutama vuosi sitten oppinut pitämään niistä. Ensimmäisen kerran oliivit maistuvat ihanilta Kreikassa, pienessä paikallisessa ravintolassa, jossa Kalamata oliiveja tarjottiin paikalliseen tapaan mezenä muiden pikkusuolaisten kanssa. Oliivit olivat isoja, kiinteitä ja niin meheviä, ettei niistä voinut olla pitämättä. Ihan niinkuin nämä Gaea oliivit.

Gaea oliiviöljy ja oliivit
Gaea valmistaa laadukkaita kreikkalaisia oliiviöljyjä käsinpoimituista Kalamata oliiveista.

Jos siis et ole vielä päässyt oliivien makuun, kokeile aitoja kreikkalaisia laadukkaita oliiveja, joko Kalamata oliiveja tai vihreitä oliiveja. Gaea Kalamata oliivit ovat väritykseltään mustanliiloja ja hieman epätasaisen värisiä, eikä niitä värjätä keinotekoisesti eikä valmistuksessa muutenkaan käytetä lisäaineita tai aromivahventeita. Kreikkalaiset itse ovat tarkkoja syömiensä oliivien laadusta, ja suosivatkin pääasiassa näitä Kalamata oliiveja.
Laadukkaat oliivit tunnistaa kaupan hyllyltä siitä, että niissä ei ole mitään ylimääräistä. Mustat oliivit, joita näkee myös jossain käytettävän, ovat värjättyjä vihreitä oliiveja.
Gaea oliivit ovat todella laadukkaita, hyvänmakuisia ja meheviä oliiveja, näitä suosittelen käsi sydämellä maistamaan.

Gaea oliiviöljy on laadukasta kreikkalaista Extra Virgin oliiviöljyä
Gaea Luomu oliiviöljy on erittäin laadukas, raikas ja maussa korostuu tuoreet oliivit.

Gaealla on myös ensiluokkaisia Extra Virgin oliiviöljyjä, jotka valmistetaan 24 tunnin sisällä käsinpoimituista, kreikkalaisista oliiveista. Nämä oliiviöljyt ovat hiilineutraalisertifioituja ja ne ovat saaneet useita merkittäviä kansainvälisiä tunnustuksia korkeasta laadustaan ja maustaan. Palkkioidensa lisäksi näistä oliiviöljyistä pitää mainita myös niiden pullo, jossa on todella kätevä kaatonokka. Sen avulla öljyä on helppo annostella esimerkiksi valmiiden annosten päälle juuri oikea määrä. Lisää näistä ihanista oliiviöljyistä ja oliiveista voit lukea Gaean omilta nettisivuilta, josta saat tietoa muun muassa eri oliiviöljyjen makuprofiileista.

Gaea Oliiviöljypullossa on kätevä kaatonokka, jolla öljyä on helppo annostella.

Kysyin ruokaidoliltani, omalta siskoltani, mitä helposti lähestyttävää ja herkullista hän tekisi oliiveista ja oliiviöljystä, ja sain vinkin tähän ihanaan oliivi-avokadotahnaan. Tämä tahna on samaan aikaan suolaista, pehmeää ja raikasta, ja ihan täydellistä syötynä hyvän leivän kanssa tai ihan yksinään. Tämä toimisi varmasti myös dippilautasella tai nachojen kanssa erilaisena ”guacamolena” tai hieman notkistettuna miksei pastakastikkeenakin.

Jos pidät avokadoleivistä, niin kokeile seuraavalla kerralla tätä oliivi-avokadotahnaa perinteisen avokadotahnan sijaista – tulet yllättymään. Niin ihanaa tämä suolaisen pehmeä tahna on!

Oliivi-avokadotahna on herkullista levitettä esimerkiksi hapanjuurileivälle.

Gaea oliivi-avokadotahna

  • kourallinen tai kaksi Gaea Kalamata kivettömiä oliiveja
  • 3 avokadoa
  • Gaea oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Käytä kypsiä pehmeitä avokadoja. Kuori ja muussaa avokadot jättäen hieman tekstuuria ja purutuntumaa. Itse muussasin avokadot vain haarukalla, sauvasekoittimella tahnasta tulee turhan sileää. Pilko oliivit pieniksi ja lisää avokadotahnan joukkoon. Pirskottele makusi mukaan oliiviöljyä, sitruunamehua sekä suolaa ja pippuria. Maistelemalla tahnaa tiedät mitkä ovat sinulle oikeat mittasuhteet. Revi oliivi-avokadotahnan joukkoon tuoretta basilikaa ja koristele lopuksi vielä basilikan lehdillä ja lorauksella oliiviöljyä – öljy viimeistelee tahnan ja antaa sille ihanaa raikasta oliivien aromaattista makua.

You may also like

Leave a Comment