Home lähi-itä Falafelbowl – kulhoruoka täynnä makuja

Falafelbowl – kulhoruoka täynnä makuja

by Maailman makuja
falafelbowl

Valitsetko sinäkin ravintoloissa useasti värikkään falafelbowl annoksen? Tällaisen mausteisen herkullisen kulhon, johon on koottu runsaasti erilaisia tekstuureja , värejä ja makuja. Falafelien tekeminen itse voi tuntua aikaa vievältä ja vaativalta, kikherneiden liottamisesta massan pyörittelyyn ja uppopaistamiseen. Onneksi on myös mahdollisuutena valmistaa herkullisia falafeleja astetta helpommin, nimittäin Al’Fez falafelmixistä vain vesi seokseen sekoittamalla – niin nopeaa ja vaivatonta! Lopputulemana saat ihanan rapeat ja suussa sulavat falafelit, joista voit loihtia tämän herkullisen ja täyttävän falafelbowlin.

Falafelbowl
Falafelbowl on värikäs ja kaunis kulhoruoka.

Al’Fez on Pohjois-Afrikkalaisiin ja Lähi-Idän makuihin pohjautuva ruokabrändi. Alueen ruokakulttuuri perustuu laajaan maantieteelliseen alueeseen, joka saa vaikutteita mm. niin turkkilaisesta kuin libanonilaisesta keittiöstä. Tälle ruokakulttuurille on tyypillistä mausteiden runsas käyttö, ja mauista voikin löytää niin arabialaisia, italialaisia kuin espanjalaisiakin vaikutteita. Muun muassa sitruuna, kaneli, juustokumina, muskottipähkinä, kukat, yrtit ja siemenet ovat alueen ruokakulttuurille tyypillisiä. Alueella kasvisruoka on loistossaan, ja tässä yksi todiste siitä. Tämä falafelbowl on täynnä makua ja terveellisiä ainesosia.

falafelbowl
Al’Fez on ruokabrändi, joka pohjautuu Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmoihin.

Nyt kun matkustaminen tällaisiin upeisiin eksoottisiin ruokakohteisiin on vaan haaveena, on ihanaa, että kaupoissa on niin laajasti mahdollisuutena kokeilla ja kokkailla erilaisia ruokakulttuureja ja makuja itse. Al’Fez sarjaan kuuluu niin mausteisia Harissa-tahnoja, kuin alueelle tyypillistä Tahinikastiketta. Tuotteita, jotka helpottavat kasvavaa kaukokaipuuta ja tekevät kotitekoisesta ruoasta eksoottista ja makurikasta.

Ruokakulttuureihin tutustuminen on silmiä avartavaa. On upeaa, miten eri maille tyypilliset ruokalajit tulevat yhä enemmän tutuiksi ja arkipäiväisiksi myös maapallon toisille puolille. Nyt kun muuta mahdollisuutta ei ole, kokataan maailman makuja ja nautitaan ruoan antamasta ilosta. Vielä jonakin päivänä pääsemme varmasti maistamaan näitä eri ruokakulttuurien makuja paikallisiin olosuhteisiin, mutta sitä ennen voimme nauttia hyvästä ruoasta kotikeittiöissämme. Onneksi on ruoka. Se yhdistää meitä kaikkia.

falafelbowl Al'Fez falafelmixillä
Al’Fez falafelmix on kätevä ja helppokäyttöinen. Lisää seokseen vain vesi ja falafeltaikina on valmis!

Falafelbowl Harissa-jogurttikastikkeella

Pikkelöity punasipuli:

Harissa-jogurttikastike

Valmista ensimmäisenä pikkelöidyt punasipulit hyvissä ajoin. Pilko punasipuli kannelliseen kulhoon ja sekoita joukkoon riisiviinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Anna tekeytyä vähintään muutaman tunnin ajan.
Valmista Harissa-jogurttikastike: sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat muita annoksen osia.
Valmista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jos epäilet uppopaistamista, voit myös paistaa falafelien pinnat kiinni runsaassa öljyssä pannulla, jonka jälkeen jatkaa kypsentämistä uunissa n. 200°C kunnes falafelit ovat kypsiä.
Halkaise granaattiomena ja kerää siemenet. Kokoa bowl: rapeaa salaattia, tomaattikuutioita, edamamepapuja, pikkelöityä punasipulia sekä rapsakoita falafelpyöryköitä. Koristele granaattiomenan siemenillä, Al’Fez Tahinikastikkeella sekä tuoreilla yrteillä ja seesaminsiemenillä. Nauti matkasta itämaisiin ruokatunnelmiin!

Leave a Comment