Home meksikolainen Enchiladat – herkullinen uuniruoka

Enchiladat – herkullinen uuniruoka

by Maailman makuja
Enchilada on ihana uuniruoka

Enchiladat on yksi tapa tehdä monikäyttöisistä tortilloista herkullista ruokaa. Tässä uuniruoassa tortillat täytetään mieleisellä täytteellä, rullataan vieri viereen uunivuokaan ja yksinkertaisimmillaan päälle ripotellaan juustoraastetta. Tämän jälkeen tortillarullat paistetaan uunissa niin, että juusto sulaa. Niin lohduttavaa ja maukasta ruokaa, joka sopii helppoutensa ansiosta arkeen ja makunsa puolesta juhlaan. Ihanaa!

Enchiladat täytettyinä papu-kasvistäytteellä
Herkullinen enchilada valmistuu helposti Indianin tuotteilla.

Tässä reseptissä Indian tortillat on täytetty ”kasvisjauhiksesta”, pavuista, paprikasta, sipulista ja Indian salsasta tehdyllä täytteellä, rullattu vieri viereen ja päälle on ripoteltu juustoa. Tarjoiluvaiheessa viereen aseteltu Indian juustodippi pitää huolen siitä, että jokainen saa lisättyä kermaista juustokastiketta juuri sen verran kuin haluaa. Tämä täyteläinen juustodippi sopii täydellisesti makupariksi aavistuksen tulisille enchiladoille.

Halutessaan tortillat voi täyttää esimerksiksi jauhelihalla, kanalla tai pelkillä kasviksilla – mikä vaan omaan suuhun sopii parhaiten. Lisäksi tulisuutta voi säädellä valitsemalla Indianin salsoista joko medium tai hot salsaa. Tuoretta korianteria ja limeä ei kannata unohtaa, tuhti uuniruoka kaipaa myös raikkautta ja hapokkuutta. Kylkeen yksinkertainen vihreä salaatti ja ateria on valmis nautittavaksi.

enchiladat Indian tuotteilla
Enchilada valmistuu käden kääntessä ja maistuu lämmittävän lohdulliselle.

Enchiladat sopivat täydellisesti kylmään vuodenaikaan lämmittävänä ja lohdullisena ruokana. Miksei vaikka pikku joulujen helppona, mutta herkullisena pääruokana? Meksikolaisen ruoan ystävät yhdistävät alkuruoaksi aina yhtä ihanan nachopellin, jonka reseptin löydät blogista täältä. Mikä voisikaan olla ihanampaa kuin kunnon ruokafiestat!

Mitkä ovat sinun lempitäytteesi? Oletko sinä jo kokeillut enchiladoja?

Enchiladat tortillojen täyte valmistuu pavuista, kasvisjauhiksesta, kasviksista ja Indian salsasta.
Täytteenä enchiladoissa on kasvisjauhiksesta, pavuista, kasviksista ja Indian salsasta valmistettu paistos.

Enchiladat – täytetty tortillapaistos

 • Paketti Indian tortilloja (6kpl lettuja)
 • Paketti kasvisjauhista (halutessasi 400g jauhelihaa)
 • suola ja pippuri
 • 1 prk kidneypapuja valutettuina
 • 1 prk Indian salsa medium tai hot
 • 1 prk tomaattipyre
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 pieni paprika
 • Juustoraastetta

Tarjoiluun

 • Indian juustodippi
 • Tuoretta korianteria
 • Limeä

Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää kasvisjauhis/jauheliha ja kypsennä. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kidneypavut, leikkaa paprika ja lisää ne pannulle. Lisää salsa ja tomaattipyre. Huuhdo salsapurkki lorauksella vettä ja lisää pannulle. Anna hautua muutama minuutti ja mausta tarvittaessa lisää.
Laita uuni kuumenemaan 200°C. Levitä täyte tortillojen keskelle ja rullaa tortillat uunivuokaan vieri viereen. Ripottele päälle juustoraastetta maun mukaan. Paista uunissa keskitasolla, kunnes juusto on sulanut, noin 15 minuuttia.
Tarjoile enchiladat tuoreen korianterin, limelohkojen ja Indian juustodipin kanssa. Hyvää ruokahalua!

You may also like

Leave a Comment