Home aasialainen Bataattisosekeitto kookoskermalla

Bataattisosekeitto kookoskermalla

by Maailman makuja

Sosekeitot ovat herkullisia, täynnä hyvää tekeviä kasviksia ja ne ovat edullisuutensa ansiosta mainiota ruokaa. Ne sopivat niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi arkeen tai juhlaan. Niin myös tämä bataattisosekeitto kookoskermalla, jonka voimin on hyvä aloittaa arki Pääsiäisen juhlapyhien jälkeen.

bataattisosekeitto kookoskermalla
Kookoskerma antaa bataattisosekeitolle ihanan täyteläisen kermaisen maun.

Kasvissosekeitot ovat oivia ruokia jääkaapin vihanneslokeron tyhjentämiseen, sillä niihin voi hyvin käyttää jo hiukan nahistuneetkin kasvikset. Hävikkiruokaa siis parhaimmillaan. Jos Pääsiäisen jälkeen jääkaapissa on epämääräinen määrä kasviksia ja juureksia, voit hyvin käyttää ne sosekeittoon.
Tässä bataattisosekeitossa on bataatin lisäksi porkkanaa ja perunaa sekä kikherneitä, jotka tuovat keittoon proteiinia ja siten keitto pitää kylläisenä pidempään.
Nesteenä tässä on käytetty Go-Tanin kookoskermaa, joka myydään kätevissä kolmen annoksen pakkauksisssa. 100% kookosta oleva tuote on pakkauksessa kiinteä, mutta pehmenee lämpimässä vedessä. Jokainen annos sisältää 50g kookosta ja vedellä jatkettuna siitä saa 300ml kookosmaitoa.
Kookoskerma antaa keitolle intensiivisen kookoksen mauan, ja sitä voi helposti säädellä kookoskerman määrää vaihtelemalla. Jos pidät miedommasta kookoksen mausta, käytä tähän keittoon vain yksi 50g annos kookosta ja suhteessa enemmän kasvislientä. Jos taas pidät voimakkaammasta kookoksen mausta käytä 100g ja suhteessa vähemmän kasvislientä.

bataattisosekeitto kätkee sisäänsä yksinkertaiset ainekset
Yksinkertaisilla ainesosilla helposti hyvää.

Tässä keitossa bataatin makeus yhdistyy kookoskerman täyteläisyyteen ja mausteiden, chilin ja inkiväärin, lämmittävyyteen. Näiden ominaisuuksiensa johdosta tämä bataattisosekeitto on myös oivaa lämmittävää flunssakauden ruokaa.
Tehkää tätä keittoa ja pysykää terveinä!

bataattisosekeitto tuo väriä päivään

Täyteläinen bataattisosekeitto kookoskermalla

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • paketti valmiita kikherneitä
  • Gaea oliiviöljyä
  • 50-100g (1 tai 2 pussia) Go-Tan kookoskermaa
  • n. 8 dl kasvislientä (lisää tai vähennä, riippuen haluatko keitosta kuinka juoksevaa)
  • chilijauhetta
  • inkiväärijauhetta/tuoretta inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko bataatti, perunat ja porkkanat. Lämmitä uuni 200°C . Huuhtele kikherneet ja laita kaikki uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele niiden päälle oliiviöljyä, chili- ja inkiväärijauhetta ja suolaa ja pippuria. Paista uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä, noin 20 min.
Keitä kasvisliemi, esimerkiksi käyttäen kasvisliemikuutiota tai fondia. Kun juurekset ovat kypsiä, ota ne uunista ja lisää kasvisliemen joukkoon. Surauta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi keitoksi. Blenderillä lopputulos on sileämpi, mutta itse tykkään käyttää sauvasekoitinta, jotta keittoon jää hiukan purutuntumaa.
Lisää pakkauksen ohjeen mukaan lämmitetty ja vedella jatkettu kookoskerma keiton joukkoon ja sekoita. Jos keitto on silti liian paksua, lisää nestettä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Nauti tuoreen leivän kera!

You may also like

Leave a Comment