Home aasialainen Bao Bun – aasialaiset höyrytetyt sämpylät

Bao Bun – aasialaiset höyrytetyt sämpylät

by Maailman makuja

Mietitkö mitä uutta voisi seuraavaksi kokeilla omassa kotikeittiössä? Kaipaatko vaihtelua perinteiseen pizzaperjantaihin? Kokeile suuren suosion saaneita Bao Bun höyrysämpylöitä, ne vievät kielen mennessään ja makumatkalle maailmalle!

Bao Bun höyrysämpylä
Bao Bun sämpylät vievät makumatkalle aasialaisiin katukeittiöihin.

Näiden herkullisten Bao Bun sämpylöiden salaisuus on höyryttäminen ja todella pehmoinen rakenne. Nämä eroavat ns. normaaleista sämpylöistä rakenteensa ja ulkonäkönsä vuoksi ja ovatkin siten hauska uusi tuttavuus kotikeittiössä. Bao Bunit ovat aavistuksen makeita ja koostumukseltaan pehmeän kuohkeita ja lämpimänä vähän tahmeita. Muodoltaan Bao Bunit ovat vähän kuin taskuja, joihin täytteet saa helposti aseteltua. Ideana näissä on siis sämpylöiden lämmittäminen höyryttämällä joko höyrytyskorissa tai höyrytyskattilassa, mutta jos et omista näistä kumpaakaan voit aivan hyvin käyttää lämmitykseen myös mikroa.

Bao Bun Blue Dragon teriyaki kastikkeella
Blue Dragonin Teriyaki kastike maustaa Bao Bunit.

Bao Bun sämpylät voi täyttää mieleisillään täytteillä, joko kasviksilla, lihalla tai kalalla, mikä vaan omaan suuhun parhaalta maistuu. Perinteisiin aasialaisiin höyrysämpyöihin käytetään jotakin pikkelöityä, esimerkiksi pikkelöidyt kasvikset sopivat Bao Bunien väliin loistavasti. Täytteissä voi olla villi ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi revityllä possulla tai tofulla täytetyt Bunit? Vain taivas on rajana täytteitä valitessa!

Tässä reseptissä täytin höyrysämpylät aasialaisittan maustetuilla hölskykurkuilla, teriyakilohella, avokadolla, aiolilla sekä kruunasin tuoreella chilillä sekä korianterilla. Aasialaiset hölskykurkut sopivat hyvin kesään, sillä avomaankurkut ovat tällä hetkellä parhaimmillaan. Blue Dragonin seesamiöljy, riisiviinietikka sekä soijakastike maustavat miedon kurkun ja muuttavat makumaailman aasialaiseen katukeittiöön sopivaksi. Seesamiöljyn ansiosta kurkkujen maku on pähkinäisen eksoottinen.
Teriyakilohi taas valmistuu loimulohesta, joka on maustettu Blue Dragonin Teriyaki kastikkeella. Suolainen lohi ja aavistuksen makea Teriyaki kastike luovat yhdessä herkullisen makukombon. Avokado pehmentää tätä makupalettia ja aioli antaa oman säväyksensä – täydellinen yhdistelmä, joka sai paljon tyytyväisiä kehuja ruokapöydässä.

Bao Bunit ovat kooltaan melko pieniä, joten yhtä ruokailijaa kohden kannattaa varata ainakin 2-3 sämpylää. Täytteiden määrällä voi toki tehdä näistä ruokaisia tai enemmän suupala tyyppisiä. Helpon ja nopean valmistustapansa vuoksi nämä ovatkin oivaa illanistujaisruokaa. Täytteet voi valmistaa etukäteen buffet-tyyppisesti ja sämpylät höyryttää vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin jokainen voi täyttää oman Bao Buninsa haluamallaan tavalla.

Bao Bun on kesän trendikkäin pikaruoka
Syömään!

Bao Bun sämpylät aasialaisilla kurkuilla ja teriyakilohella

 • 2-3 Bao Bun sämpylää per syöjä

aasialaiset kurkut:

 • 2 avomaankurkkua
 • 1 rkl Blue Dragonin seesamiöljyä
 • 2 rkl Blue Dragon soijakastiketta
 • 3 rkl Blue Dragon riisiviinietikkaa
 • 1 rkl sokeria
 • limen mehua
 • (ripaus suolaa tarvittaessa)
 • lohta (itse käytin loimulohta) yhdelle syöjälle n. 100g riippuen nälästä
 • 3 rkl Blue Dragon Teriyaki kastiketta
 • Heinz Aiolia
 • avokadoa
 • korianteria
 • tuoretta chiliä

Valmista ensin aasialaiset pikkelöidyt kurkut. Kuori ja höylää avomaankurkut ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita muut ainekset kannellisessa purkissa ja lisää kurkkusiivut joukkoon. Sekoita ja ravistele niin, että liemi maustaa kaikki kurkkusiivut. Jätä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

Levitä loimulohen päälle Blue Dragon Teriyaki kastiketta ja jätä marinoitumaan hetkeksi.

Viipaloi avokado. Höyrytä Bao Buneja 1-2 minuuttia höyrytyskorissa, siivilän avulla kattilassa tai mikrossa, jossa riittää lyhyempi lämmitysaika. Täytä sämpylät levittämällä pohjalle sipaisu Heinz Aiolia, lisää päälle aasialaiset kurkkusiivut, teriyakilohta ja avokadosiivu. Koristele korianterilla sekä tuoreella chilillä. Tarjoile lämpimänä ja nauti aasialaisen ruokakojun tunnelmasta!

You may also like

Leave a Comment