Home herkku Banoffee – kakku Äitienpäiväksi

Banoffee – kakku Äitienpäiväksi

by Maailman makuja

Sunnuntaina juhlitaan rakkaita äitejä. Äitienpäivän perinteisiin kuuluu herkullinen aamupala joko sänkyyn tarjoiltuna tai pöytään katettuna – tärkeintä on, että aamiaiselta löytyy äidin herkkuja. Kahvin tuoksu, vastapuristettu appelsiinimehu, croissantit, avokadoleivät, jogurttikulhot, tuoreet marjat ja hedelmät, esimerkiksi niistä saa koostettua herkullisen kattauksen. Aamupalan kruununa toimii kuitenkin kakku, tällä kertaa makea ihanuus – Banoffee.

Banoffee kakku Äitienpäivään
Banoffee sopii Äitienpäivän juhlapöytään.

Banoffee on siitä ihana kakku, että se ei tarvitse uunia, joten sen voi tehdä vaikka mökkiolosuhteissa tai esimerkiksi lapset keskenään. Äiti voi myös itse leipoa tämän käden käänteessä, jos lapset ovat vielä liian pieniä leivontapuuhiin.
Rapea keksipohja, täyteläisen makea kinuski, pehmeä banaani, kermavaahto ja kirpeät marjat tekevät tästä kakusta täydellisen kakun!

Törsleffsiltä löytyy täydellinen tuote tähän banoffeehen, karamellisoitu maitotiiviste, joka on valmista kinuskia. Se on kätevässä säilykepakkauksessa ja säilyy siten kaapissa hyvin herkkuhimojen varalta. Kinuskin teko onnistuisi myös kondensoidusta maidosta keittämällä, mutta siihen tarvitsee varata enemmän aikaa. Äitienpäivän aamuna on mukava, että aamupala valmistuu suht helposti ja vaivattomasti, jotta aamupala ei venähdä jopa brunssista yli lounaaksi tai päivälliseksi.

Banoffee on siitäkin ihana, että eri marjoilla siitä saa aina erilaisen eri sesonkiin. Itse olen leiponut banoffeeta niin mansikoilla, punaherukoilla, mustikoilla kuin puolukoillakin koristeltuna. Sanoisin, että kirpeät marjat sopivat tähän parhaiten, taittaen kinuskin ja banaanin makeutta ja luoden siten tasanpainoisen makuelämyksen.
Banoffeen voi myös koota annosmaljoihin, jolloin siitä saa helposti isommallekin porukalle jälkiruoat.

Banoffee on pöydän kruunu.
Banoffee on pöydän kruunu.

Tämä kakku on niin hyvää, että teen sitä aina uudelleen ja uudelleen. Jokainen, joka tällä kakulla on päässyt herkuttelemaan, on sanonut kakun vievän kielen mennessään. Kokeile siis sinäkin ja yllätä perhe sunnuntaina herkullisella kakulla!

Jos karamellisoitua maitotiivistettä jää yli, voit dipata siihen mansikoita.

Banoffee karamellisoidulla maitotiivisteellä

Vuoan halkaisija 22 cm

  • 200g Digestivekeksejä
  • 75g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Pingota irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita keksimuru ja sulatettu voi ja taputtele seos vuoan pohjalle.
Avaa karamellisoitu maitotiivistepurkki ja sekoita sitä vähän, jotta se notkistuu. Tarvittaessa sitä voi hetken lämmittää, jotta se levittyy paremmin. Levitä kinuski keksimurupohjan päälle tasaisesti.
Leikkaa banaanit viipaleiksi ja asettele kinuskin päälle koko kakkuun.
Vatkaa vispikerma ja mausta tarvittaessa hiukan sokerilla. Kakku on muutenkin aika makea, joten liikaa makeutusta ei kannata laittaa. Asettele kermavaahto joko pursottamalla tai levittämällä banaanien päälle.
Koristele tuoreilla tai pakastemarjoilla ja tarjoile mahdollisuuksien mukaan melko pian valmistuksesta.

You may also like

Leave a Comment