Home aasialainen Arkeen paluu – Pad Thai

Arkeen paluu – Pad Thai

by Maailman makuja
Pad Thai Blue Dragon tuotteilla

Arki on monilla alkanut ja ilmassa on jo syksyn tuoksu. Päiväkodit, koulut, työt, harrastukset ja kauppareissut täyttävät taas päivät ja jossain välissä pitäisi ruokaakin laittaa. Arkiruoan tulee olla helposti ja nopeasti valmistuvaa, terveellistä ja mielellään koko perheelle maistuvaa. Kun aikaa on vähän, ei keittiössä halua viettää turhaa aikaa monen eri ruokalajin valmistuksen äärellä.

pad thai Blue Dragon tuotteilla
Lime antaa viimeisen silauksen Pad Thai annokseen.

Pad Thai on tällainen arkiruoka, joka täyttää nämä kaikki kriteerit. Se on maukasta, täyttävää, helppoa ja vaivatonta, mutta samalla eksoottisen aasialaista nuudeliruokaa, jota voi muutella jääkaapin sisältöjen mukaan. Pad Thaihin ei ihan heti siis kyllästykään, sillä sitä voi valmistaa niin vege versiona tofulla, kanalla kuin katkaravuillakin. Se on jokaiseen makuun sopiva eksoottinen arkiruoka, joten tämä kannattaa ottaa vakituiseksi ruoaksi arkiruokalistalle yhdessä muiden suosikkien kanssa.

Normaalisti Pad Thaihin käytetään riisinuudeleita, mutta Blue Dragonin uudistuneet täysjyvävehnänuudelit tekevät ateriasta vielä astetta täyttävämmän. Nuudelit uudistuivat, ja ne sisältävät nyt enemmän proteiinia, kuitua sekä B-ryhmän vitamiineja Niasiinia ja Tiamiinia. Ja koska arkena ruoanlaiton pitää olla helppoa ja ruoan pitää valmistua vaivatta, käytetään tähän valmista Blue Dragonin Pad Thai wok-kastiketta. Näiden wok-kastikkeiden avulla ruoanlaitto on todella helppoa ja aloitteleva ruoanlaittaja onnistuu loihtimaan kotikeittiössään herkullisia aasilaisia makuja ja annoksia.

pad thai
Blue Dragonin uudet täysjyvävehnänuudelit korvaavat perinteisesti reseptissä olevat riisinuudelit.

Kuten aiemmin ohjeistin, wokkaus tapahtuu kolmessa vaiheessa. Ensiksi paistetaan proteiini, niin kana, tofu kuin katkaravut (huomaa eri proteiinien eri paistoajat!), sitten wokataan kasvikset mukaan ja viimeiseksi lisätään Blue Dragon wok-kastike. Annos tarjoillaan nuudeleiden kanssa, tai kun kyseessä on Pad Thai, nuudelit lisätään suoraan wokin joukkoon ja sekoitetaan kaikki keskenään sekaisin. Annos tarjoillaan suolapähkinöillä, kevätsipulilla, limellä ja korianterilla aateloituina. Tuoreet yrtit tuovat arkisempaankin annokseen kaivattua twistiä, joten suosittelen käyttämään niitä rohkeasti.

Pad Thai
Pannullisesta Pad Thaita riittää hyvin neljälle nälkäiselle.

Tässä resepti arjen helpotukseen.

Pad Thai täysjyvävehnänuudeleilla

 • puoli pakettia Blue Dragon täysjyvävehnänuudeleita (150g)
 • Blue Dragon Pad Thai wok-pussi
 • öljyä paistamiseen
 • 150g katkarapuja
 • 200g valkokaalia
 • 2 porkkanaa
 • 1 kananmuna
 • 1 chili
 • kevätsipulia
 • kourallinen suolapähkinöitä
 • limeä
 • korianteria

Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ne ja purista ylimääräinen neste. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkanat ja pilko yhdessä kaalin kanssa suikaleiksi. Pilko chili ja murskaa suolapähkinöitä vähän pienemmiksi. Kuumenna öljy isossa wokki- tai paistinpannussa. Minulla oli valmiiksi keitettyjä katkarapuja, joten wokkasin ensin kaalin ja porkkanat, jonka jälkeen lisäsin katkaravut, jotta ne eivät sitkisty. Jos käytät muuta proteiinia, paista se ensin ja sitten vasta kasvikset.
Wokkaa kasvis-rapuwokkia kunnes ravut ovat melkein kypsiä. Kokoa wokki pannun toiseen laitaan, riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi ja sitten wokin joukkoon. Kaada Blue Dragon Pad Thai wok-kastike wokin joukkoon. Lisää nuudelit wokkiin ja sekoittele kunnolla. Tarjoile annokset kevätsipulilla, suolapähkinämurskalla, limellä ja korianterilla koristeltuina.

You may also like

Leave a Comment